elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva contracta a 65 persones desocupades a través dels diferents programes d'ocupació i formació

Oliva contracta a 65 persones desocupades a través dels diferents programes d'ocupació i formació
  • L'Agència de Desenvolupament Local (ADL) ha rebut per a la contractació d'aquestes 65 persones un total d'1.479.726 euros en subvencions concedides en matèria d'ocupació i formació dual

  • L'Ajuntament d'Oliva aportarà més de 300.000 euros per a completar el cost total dels projectes i poder generar més ocupació de qualitat

MÉS FOTOS
Oliva contracta a 65 persones desocupades a través dels diferents programes d'ocupació i formació - (foto 2)
Oliva contracta a 65 persones desocupades a través dels diferents programes d'ocupació i formació - (foto 3)

El Departament d’Ocupació i Empresa de l'Ajuntament d'Oliva, a través de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha contractat 65 persones aturades del municipi, gràcies a les subvencions rebudes per Labora d'1.479.726 euros, i a l'aportació del mateix Ajuntament d'Oliva, de 306.274 euros.

L'import de les subvencions es destina al finançament d'una part dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades, mentre que l'Ajuntament aporta la part proporcional que no es cobreix amb la subvenció.

TALLERS D’OCUPACIÓ: Tallers d’Ocupació: Taller Ocupació Oliva Ciutat Comtal i Taller Ocupació Centelles Oliva  VII

Els tallers d'Ocupació són una de les iniciatives subvencionades pel Servei Valencià de Treball i Formació (LABORA) que ofereixen cada any a una gran quantitat de veïnes i veïns la possibilitat d'aprendre un ofici.

El programa de Tallers d’Ocupació és configura com un programa mixt d’ocupació i formació que te per objecte millorar l’ocupabilitat dels persones demandants d’ocupació als quals va dirigit, mitjançant la realització d’obres o serveis d’utilitat pública o interés social que possibiliten als alumnes/treballadors la realització d’un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge que, juntament amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

En el cas d’Oliva, Labora ha concedit l’especialitat del Taller Ocupacio Oliva Ciutat Comtal per a la promoció turística local i informació al visitant, amb 13 persones contractades, entre els quals es troba una directora, un docent d’especialitat promoció turística local i informació al visitant, un auxiliar administratiu i 10 alumnes treballadors i un cost de 256.443,30 euros.

A més, es posa en marxa per seté any consecutiu, el Taller CENTELLES OLIVA VII, per a activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes, repoblacions forestals i tractaments silvícoles, activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i instal·*lació i manteniment de jardins i zones verdes.

Per a aquest taller s´han contractat a 25 persones, entre director, docents i 20 alumnes treballadors en els especialitats formativa forestal i jardineria amb una inversió de 532.716,80 euros.

Programa d'Ocupació EMPUJU 2021

L'Ajuntament d'Oliva ha contractat tretze persones joves, a través del programa d'Ocupació “EMPUJU 2021” que promou la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball en el marc del Fons Social Europeu 2014-2020. Oliva ha rebut una subvenció de 343. 370,07 euros per a la contractació de persones joves menors de 30 anys desocupades. L'Ajuntament inverteix en aquest programa un total de 134.819,70 euros.

Les i els joves s'incorporen amb un contracte de 12 mesos, fins al 29 de desembre de 2022, a jornada completa i amb un contracte d’obra i servei. Es tracta de tres auxiliars administratius, un mantenidor d'edificis, quatre conserges, un monitor esportiu, dos informàtics, un tècnic audiovisual i dos telefonistes/recepcionistes.

Programa d'Ocupació ECOVID 2021

A més, hui comencen a treballar deu persones desocupades amb el programa “ECOVID 2021”, dins de la línia de la Unió Europea REACT-UE per a ajudes a la recuperació i cohesió econòmica.

Aquest programa s'enquadra en el programa Avalem experiència Plus amb l'objectiu de fomentar i sostindre la contractació de col·lectius desocupats majors de 30 anys per a proporcionar-los treball, experiència i sostindre l'activitat econòmica.

Per a això s'ha contractat, durant un any, dos Auxiliars Informadors de Turisme, tres auxiliars administratives, un mantenidor d'edificis, un ajudant d'electricista, un ajudant de pintor i dos ajudants de jardineria.

L'aportació municipal, en aquest cas és de 106.371,80 € mentre que el cost per a Labora suposa 347.197,40 euros.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Kino Calafat, s'ha mostrat molt satisfet per poder “donar oportunitats d'ocupació, perquè diferents persones aconseguisquen ampliar el seu currículum pensant en diferents grups d'edat”. A més, és important recalcar les necessitats de personal en els diferents serveis municipals que aquestes persones reforçaran amb una millora del Servei públic”.

Ja, finalment, Calafat ha volgut agrair a tot l'equip tècnic, sobretot de l'Agència de Desenvolupament Local, la gran faena, esforç i dedicació realitzada perquè la gestió de tot aquest procés de contractació, organització i desenvolupament haja arribat a bon port i culmine amb la contractació de tots aquests veïns i veïnes d'Oliva.

Pujar