elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva contracta 27 persones desocupades per a realitzar treballs de neteja i manteniment de llits i séquies

Oliva contracta 27 persones desocupades per a realitzar treballs de neteja i manteniment de llits i séquies
  • Dos capatassos i 25 peons agrícoles han començat a treballar per a mantindre en bones condicions hidràuliques tota la xarxa de séquies i desaigües de la part baixa del municipi

  • En col·laboració amb el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE)

El Departament de Foment Econòmic de l'Ajuntament d'Oliva, a través de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha contractat 27 persones aturades del municipi, gràcies a la subvenció rebuda pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), de 169.356,00 euros, i a l'aportació del mateix Ajuntament d'Oliva, de 13.113,27 euros. El regidor de Foment Econòmic, Kino Calafat i el delegat de Parcs i Jardins, Miquel Monzonis, han sigut els encarregats de donar-los la benvinguda i explicar-los l'objecte dels treballs previstos.

El període de contractació és de tres mesos, i finalitza el 30 de setembre de 2021. L'objectiu de la subvenció és millorar l'estat de conservació de la xarxa de séquies i llits en l´àmbit municipal, amb millores molt importants, com ara les condicions de salubritat i neteja de les aigües o la disminució dels problemes d’inundacions que se’n deriven de les pluges torrencials.

El regidor de Foment Econòmic, Kino Calafat, ha subratllat la importància d'aconseguir aquesta subvenció, ja que «encara que nosaltres no tenim competències en ocupació, es tracta d'unes ajudes importants per a la nostra ciutat, que disposa d'un sector agrícola amb un volum de treball més elevat durant la temporada d'hivern, i que ara, en els mesos d'estiu, es pot vore beneficiat a través d'aquesta línia de subvenció del Ministeri.» També ha assenyalat «la importància d'aquests treballs, que es realitzen de manera manual, amb molta precaució, i són indispensables per a preparar els nombrosos llits de séquies i rius que hi ha al nostre municipi, de cara a la tardor.»

Està previst que, al llarg d'aquests tres mesos, s'actue en la zona de la xarxa de séquies i desaigües de la zona baixa, com ara el camí del Litoral, el barranquet de Palmera, el vall de l’Aigua Morta o la séquia Mare. També al riu del Bullent, la séquia del Vedat, el riu del Molinell, el diu dels Racons o el riu Clar o els corrents continus com el vall de la Terranova, el vall de l’Ullal o el vall de Burguera. En total, 120 km de 45 llits de rius en tot el terme.

Pujar