elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva comença la festa de les Falles el 18 de febrer

Oliva comença la festa de les Falles el 18 de febrer
  MÉS FOTOS
  Oliva comença la festa de les Falles el 18 de febrer - (foto 2)

  El pròxim 18 de febrer, Oliva comença la festa de les falles amb el Pregó i les Paelles, organitzats per la Junta Local Fallera d'Oliva amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Oliva.

  Enguany el pregoner serà l'esportista d'Oliva Héctor Cabrera Llácer. Nascut el 1994, l'atleta és Tècnic en Activitats Físiques i Esportives de professió. Ha estat campió d'Espanya i Europa i també va participar en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro del 2016, en la modalitat de llançament de pes i javelina. En el seu palmarés cal destacar:

  5a plaça en llançament de javelina F12 i 8a en llançament de disc F12 en el Campionat del Món de Doha en 2015.
  • 1r en llançament de javelina i 5é en llançament de disc en el Campionat d'Europa en Swansea en 2014.
  • 1r en llançament de javelina F12 en el Campionat d'España IPC en 2013.
  • 6é en llançament de pes en el Campionat d'Espanya RFEA júnior en 2012.
  • 1r en llançament de pes en el Campionat d'Espanya juvenil RFEA en 2011.

  La comitiva fallera eixirà des de la Casa de la Festa a les 11.30 h, perquè a les 12.30 h està previst que comence el Pregó des del balcó de l'Ajuntament. En acabar, els fallers es desplaçaran al Parc de l'Estació, on tindran lloc les tradicionals paelles falleres d'Oliva.

  Per la seua banda, el president de la Junta Local Fallera d'Oliva, Vicente Pérez, ha explicat que una vegada més "se celebren conjuntament el Pregó i les Paelles per tal de començar la festa fallera amb força. A més novament s'ha triat un pregoner oliver destacat, per tal de fer el nostre xicotet homenatge a les persones del nostre poble que hagen treballat de valent i aconseguit èxits importants en els àmbits més diversos. En aquest sentit, Hèctor ens ha semblat tot un exemple a seguir".

  El Regidor de Festes de l'Ajuntament d'Oliva, Pepe Salazar, ha volgut convidar a tots els veïns d'Oliva a disfrutar "de l'inici d'una de les festes més destacades de la ciutat d'Oliva, tant per tradició com per nombre de participants. Tots seran benvinguts tant al Pregó com a les paelles falleres el pròxim dissabte 18 de febrer".

  Pujar