elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Oliva reb més d’1,2 milions d’euros per a polítiques d’ocupació en 2017

L’Ajuntament d’Oliva reb més d’1,2 milions d’euros per a polítiques d’ocupació en 2017
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament d’Oliva reb més d’1,2 milions d’euros per a polítiques d’ocupació en 2017 - (foto 2)
  L’Ajuntament d’Oliva reb més d’1,2 milions d’euros per a polítiques d’ocupació en 2017 - (foto 3)

  La regidora d'Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, ha fet balanç dels darrers mesos al front del departament que encapçala. Uns mesos molt positius donat que s'ha aconseguit una xifra rècord pel que fa a la captació de subvencions d'ocupació. En total, 1.210.759 euros, fet que ha permès posar en marxa programes d'ocupació que han beneficiat a 158 persones aturades. D'esta manera, s'ha aprofitat al màxim l'increment de línies de subvenció que ha dut a terme la Conselleria d'Economia.

  Esta quantitat de finançament per a programes d'ocupació extern és la més alta que ha rebut l'ajuntament al llarg dels últims anys, sobretot en les quatre últimes legislatures, des de 2003. I supera amb escreix els 800 mil euros de l'exercici 2016.

  Un total de 158 persones aturades han aconseguit contractes de treball i de formació, que no només els ha permés accedir a un treball remunerat, sinó també millorar les seues possibilitats d'accés al mercat laboral per estar millor formades.

  Un dels factors clau ha estat el canvi de polítiques de la Generalitat, amb un increment considerable de les línies de subvenció per a programes d'ocupació per part de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç.

  Reforç dels diferents departaments municipals

  Les contractacions a través dels diferents programes subvencionats han suposat un reforç significatiu dels serveis municipals, ja que s'han incorporat temporalment administratius i auxiliars administratius, informàtics, peons i oficials d'obra i oficials electricistes, jardiners, xofers, un tècnic de so i llum o educadors socials.

  Els programes, en funció de la seua finalitat, han arribat a persones de totes les edats i amb diferents nivells de formació, que van des de persones amb cap formació a persones amb Formació qualificada.

  Millora d'espais urbans

  A més de la tradicional neteja de valls i rius del terme municipal, les pràctiques i els treballs dels diversos programes també han suposat la millora de derminats espais urbans, sent el parc de l'Hort de la Bosca i el parc públic de la muntanya de Santa Anna els més rellevants, encara que no són els únics. Val a dir que algunes de les intervencions realitzades han comptat amb la participació d'associacions de veïns i l'opinió de membres de l'Agenda 21.

  Pujar