elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les V Jornades sobre la Fibromiàlgia, que organitza la regidoria de salut de l'Ajuntament d'Oliva, seguides per més de mig centenar de persones en directe

Les V Jornades sobre la Fibromiàlgia, que organitza la regidoria de salut de l'Ajuntament d'Oliva, seguides per més de mig centenar de persones en directe
  MÉS FOTOS
  Les V Jornades sobre la Fibromiàlgia, que organitza la regidoria de salut de l'Ajuntament d'Oliva, seguides per més de mig centenar de persones en directe - (foto 2)
  Les V Jornades sobre la Fibromiàlgia, que organitza la regidoria de salut de l'Ajuntament d'Oliva, seguides per més de mig centenar de persones en directe - (foto 3)
  Les V Jornades sobre la Fibromiàlgia, que organitza la regidoria de salut de l'Ajuntament d'Oliva, seguides per més de mig centenar de persones en directe - (foto 4)
  Les V Jornades sobre la Fibromiàlgia, que organitza la regidoria de salut de l'Ajuntament d'Oliva, seguides per més de mig centenar de persones en directe - (foto 5)

  Les V Jornades sobre la Fibromiàlgia, que es van celebrar el dissabte a Oliva, van tindre un gran seguiment de públic presencial, i també de manera telemàtica. Més de mig centenar de persones van seguir les dues ponències, tant de la doctora Laura Isabel Arranz, com la del doctor José Alegre. Les jornades, que van  presentar la presidenta de l'associació, Luisa Arias, i el regidor de Salut, Miguel Monzonís, també van comptar amb la presència de la vicealcaldessa d'Oliva, Ana Morell.

  En l'inici de les conferències, va prendre la paraula la presidenta de l'associació, Luisa Arias, i va agrair a totes les persones que s’hi trobaven per a seguir les dues ponències i també a totes aquelles que les van poder seguir en directe, per streaming, a través de la pàgina de Facebook de l'Ajuntament d'Oliva. A més, també va destacar la gran implicació de l'administració local, amb el regidor de Salut al capdavant, Miguel Monzonís, que sempre respon a la crida de l’associació per a la celebració de les jornades sobre aquesta malaltia, encara poc coneguda.

  Per part seua, el responsable de l'Àrea de Salut Pública del consistori, va agrair a AFISA el seu incansable treball per donar visibilitat al col·lectiu, i el seu caràcter constructiu en la millora de les seues condicions de vida i de salut.

  La primera de les conferències va versar sobre la relació entre els trastorns gastrointestinals i el dolor crònic, i es va destacar la importància d'un bon diagnòstic per a poder fer un correcte tractament dietètic. La doctora Arranz, nutricionista i dietista, va explicar que per a cuidar la salut intestinal hem de procurar la ingesta habitual de vegetals de tots els tipus, sobretot fruites i verdures de tots els colors, iogurt com a font de probiòtics (ferments vius) i peix blau, com a font imprescindible d'omega-3.

  L'especialista en Nutrició també va explicar la importància d'evitar els aliments massa processats, els sucres afegits i reduir els greixos saturats de la carn roja, els embotits, els formatges curats i la llet.

  Per part seua, el doctor Alegre va oferir una conferència molt tècnica per a explicar les causes, i les possibles solucions parcials, a l'hora d'afrontar aquesta malaltia, que cada vegada afecta a més persones, majoritàriament dones.

  Des d’AFISA han volgut traslladar la sensibilitat de les persones afectades, i familiars que van assistir, tant per la pàgina del Facebook i les que ho van fer en directe, ja que “estem rebent missatges d'agraïment i enhorabona per fer-los veure de forma tan senzilla la realitat i tot el que la majoria desconeix d'aquestes malalties, punt imprescindible per a tindre un diagnòstic precoç i un tractament personalitzat per a cadascuna d’elles” va explicar Arias en la presentació de les ponències.

  A més, la presidenta va voler traslladar als responsables autonòmics, les peticions del col·lectiu al qual representa: “continuem demanant als responsables de la Conselleria de Sanitat que s'impliquen i tinguen en compte als professionals que realment són investigadors i coneixedors de totes elles. Per a tal propòsit, es necessita que posen en marxa un pla de preparació de personal sanitari que vulga i tinga empatia per aquests malalts i malaltes i que per a molts som molestos. Gràcies de nou a tots els que ens ajuden i ens donen suport en aquesta lluita tan necessària.” Va concloure Arias.

   

  Pujar