30 de novembre de 2020 30/11/20

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva han decidit suspendre totes les activitats pel Covid-19

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva han decidit suspendre totes les activitats pel Covid-19 - (foto 1)
  • La crisi sanitària no garanteix que es puguen realitzar actes multitudinaris en els pròxims mesos

  • La Regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha assegurat que tant l’Ajuntament com la Federació de Festes han intentat mantenir la possibilitat de realitzar les festes fins a l’últim instant

MÉS FOTOS
La Federació de Moros i Cristians d’Oliva han decidit suspendre totes les activitats pel Covid-19 - (foto 2)
La Federació de Moros i Cristians d’Oliva han decidit suspendre totes les activitats pel Covid-19 - (foto 3)

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva (FMiC) ha anunciat la suspensió de tots els actes previstos per a l’exercici 2020 davant de la incertesa que comporta la pandèmia Covid-19. Des de la FMiC han assegurat que la crisi sanitària anirà estabilitzant-se progressivament però les autoritats sanitàries competents afirmen que difícilment aquest estiu es puguen realitzar esdeveniments multitudinaris, com són les festes dels Moros i Cristians 2020.

Per aquest motiu, la Federació es veu obligada a avançar possibles escenaris i adaptar decisions responsables que han estat consensuades amb els presidents de les 11 filades, els càrrecs festers d’enguany i comptant amb el suport de l’Ajuntament d’Oliva. Per tal motiu, s’ha decidit suspendre les Festes dels Moros i Cristians 2020, i per tant, totes les activitats festeres d’aquest exercici. I a més, la programació festiva i cultural es traslladarà al pròxim 2021, mantenint tots els càrrecs festers. Es a dir, les filades Masers i Tarifes repetiran càrrecs i l’Abanderat de la FMiC el mantindrà la Filà Taifes, com estableix el torn del 2020.

La Regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha assegurat que la decisió ha estat molt complicada, tant la Federació de MiC d’Oliva com l'Ajuntament ha intentat mantenir la possibilitat fins a l'últim instant, però davant les forçades circumstàncies i tenint en compte l'esforç econòmic i personal de les filades i en especial les capitanies, el més sensat i prudent és suspendre la festivitat fins que la situació millore.

Des de la Federació de Moros i Cristians han agraït la col·laboració, consell i suport de tots els que han participat de la presa d’aquesta difícil decisió. Especialment, als càrrecs de 2020 i presidents pel suport a la Junta Directiva.

Pujar