elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP d'Oliva denúncia al govern de PRO-UCIN "per abús i instrumentalització" al difondre documentació reservada

    El Grup Municipal del Partit Popular d’Oliva, de mans del seu portaveu, Germán Salazar, ha denunciat esta semana “l’abús d’autoritat i instrumentalització dels òrgans municipals que el govern de Pro-UCIN estan duguent a terme des de que governen la ciutat, fruit del nerviosisme que els invaix al sobrepassar-los la gestió municipal”.

    Salazar ha expressat la seua preocupació després de que el regidor de Planejament, Disciplina, Gestió urbanística, Habitage i Mobilitat i Patrimoni i Contractació, Joan Mata, publicara a les xarxes socials, tal com el propi Mata afirma a la publicació que efectua el 20 de gener a Facebook, “l’acta
    de la sessió que elabora la funcionària municipal” de la comissió informativa d’Ordenació del Territori de 18 de gener de 2024 que dit regidor del govern Pro-UCIN presidix.

    El portaveu del Partit Popular ha afirmat que “este fet és molt greu, donat que contravé rotundament el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals 2568/1986, de 28 de noviembre, per mig del qual el seu art. 16.3 establix que Els membres de les corporacions deuen[…] evitar la reproducció de la documentació que puga ser-los facilitada, en original o còpia…”. De tal manera, Salazar ha destacat que “si una acta d’una comissió informativa no es pot publicar, més greu encara és que es faça sense estar ésta aprovada, ja que no està constatada la seua fidelitat a allò expressat en la corresponent reunió; és evident que el senyor Mata, en un arrebat irresponsable, ha aprofitat la bona fe del funcionari que, per a un possible repàs de la mateixa, li l’haja expedit abans de ser votada, donant-li ús indegut i una finalitat distinta per a la qual ha sigut entregada”, ha assenyalat.

    “Estos fets són un evident abús de la seua autoritat i instrumentalització dels òrgans de l’ajuntament d’Oliva i, per si no fóra suficient, pareix ser que des del govern de Pro-UCIN no siguen conscients de que ja no són oposició, de fet, no és la primera vegada que actúen d’esta manera tan visceral exercint d’oposició de l’oposició en lloc d’arremangar-se i posar-se a solventar els problemes de la ciutadania, dels més indefensos, en definitiva. Sempre actúen amb evassives, fent ús del victimisme, i tracten d’atacar i desqualificar als partits que s’encarreguem de fiscalitzar la seua tasca des de l'oposició. Ens acusen d’embarrar a través de les seues xarxes quan ells actuaven de manera molt més intransigent lapassada legislatura des de l’oposició”.

    Salazar ha afegit que “si un ciutadà té un problema, el polític responsable, en lloc d’atacar a l’oposició, ha d’escoltar i centrar-se en donar sol·lucions, i deixar de posar el focus sobre els demés i sobre el ruido de l’entorn com excuses de la seua inacció. De manera contrària demostren la falta d’experiència en l’atenció a necessitats i problemes de persones”.

    A més, el portaveu popular ha fet extensiva la seua crítica a la resta dels regidors i exregidora, hui assessora de comunicació del govern d’Oliva, que han donat difussió a dita documentació a les seues respectives xarxes socials, atenent a que “tant culpable i responsable és qui ho publica com
    qui, estant obligat per la seua condició a conèixer les reserves de dita documentació, ho compartix i dóna difussió”, ha subratllat.

    Finalment, Germán Salazar ha manifestat al respecte d’esta situació, que el seu únic interés radica en “que es done sol·lució al problema de mobilitat urbana que les persones amb diversitat funcional sofrixen cada vegada que transcorren per algunes zones de la nostra ciutat amb mancances d’adaptabilitat, i en especial per les àrees pròximes on viuen. Un problema que desgraciadament s’allarga massa en el temps i, per tant, s’està perdent de nou un temps d’or per a eixes persones tant necessitades”, ha concluit el portaveu del Partit Popular.

    Pujar