elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les rutes saludables "Oliva Camina" amb una gran acollida en la seva primera jornada

Comencen les rutes saludables "Oliva Camina" amb una gran acollida en la seva primera jornada
  • Al voltant de 30 persones participen aquest matí en la primera ruta organitzada per la Regidoria de Salut d’Oliva amb la col·laboració del Departament de Salut de Gandia, i el Centre de Salut oliver

MÉS FOTOS
Comencen les rutes saludables "Oliva Camina" amb una gran acollida en la seva primera jornada - (foto 2)
Comencen les rutes saludables "Oliva Camina" amb una gran acollida en la seva primera jornada - (foto 3)

Oliva Camina, és ja una realitat. Més enllà de la frase que pot donar peu a algunes interpretacions, és el resultat d’un treball colze a colze fet entre el Departament de Salut de Gandia, la Regidoria de Salut d’Oliva, que encapçala Miguel Monzonís i el Centre de Salut d’Oliva, amb Josep Sendra com a Coordinador. Aquestes tres parts implicades en el projecte Oliva Camina, han organitzat rutes saludables i accessibles per a gent que vullga caminar, socialitzar i deixar de costat el sedentarisme.

Les farmàcies de tota la ciutat, així com els Centre Social de Sant Francesc, el Llar dels Jubilats i els centres de Salut han servit com a punt d’informació i d’inscripció per a les persones que hui s’han reunit per primera vegada. La ruta, que sempre anirà guiada per un monitor especialitzat i amb acompanyament de personal sanitari per si cal algun tipus d’assistència, es repetirà tots els dilluns i dijous amb una duració aproximada d’entre una hora i hora i mitja. La sortida serà a les 9:30h.

Hui, el punt de trobada, d’eixida i d’arribada ha sigut el mateix Centre de Salut Jaume Roig. En aquesta primera trobada han participat la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell, el regidor de l’àrea de Salut, Miguel Monzonís, el coordinador del Centre de Salut, Josep Sendra, així com membres de l’equip sanitari del centre i representants de col·lectius de la ciutat, com ara el president de Jubilats i Pensionistes d’Oliva, Antonio Colomar o la presidenta dels Jubilats, Jubilades i Pensionistes de Sant Francesc, Maria Sabater.

Des del Departament de Salut de Gandia, la directora d'infermeria d'Atenció Primària, Cristina Altur, ha destacat la importància d'aquesta mena d'iniciatives no sols per al foment de l'exercici físic, sinó també pel seu caràcter socialitzador. Per la seva banda, l’edil de Salut d’Oliva ha posat en valor la gran tasca que “està fent el Departament de Salut per mobilitzar a les persones i convidar-les a que es sumen a una dinàmica saludable. Des de l’Ajuntament d’Oliva i més encara des de la Regidoria de Salut, recolzem i recolzarem sempre tota aquella acció que beneficie a les persones, el seu benestar físic, anímic i psicològic”, ha afegit Monzonís.

Aquesta iniciativa ja es realitza en les localitats de Gandia i de Tavernes de la Valldigna i l'objectiu és fer-lo extensiu a altres municipis del Departament de Salut tenint com a referència els centres de salut. Les persones interessades poden inscriure's en qualsevol moment en el mateix centre de salut o telefonant al 646067864.

Pujar