Castellano

Exitosa manifestació contra el PAI la Serreta

Exitosa manifestació contra el PAI la Serreta
  • Carregada de simbolisme esta acció representa la mort de la coherència climàtica, la mort del sentit comú urbanístic i la mort de la protecció del patrimoni natural i cultural.

MÉS FOTOS
Exitosa manifestació contra el PAI la Serreta - (foto 2)
Exitosa manifestació contra el PAI la Serreta - (foto 3)
Exitosa manifestació contra el PAI la Serreta - (foto 4)
Exitosa manifestació contra el PAI la Serreta - (foto 5)

Ahir, diumenge 21 de maig, centenars de persones van participar de la manifestació convocada per Acció Ecologista-Agró en la Nucia (Marina Baixa, Alacant) a fi de mostrar el seu rebuig al PAI la Serreta​. Una multitudinària marxa durant la qual, la societat civil de la comarca, simbòlicament vestida de dol, va demostrar que no està​ disposada a cedir ni un pam més de terra a projectes urbanístics injustificats com este.

Sota el lema "No al PAI! Salvem la Serreta" vora dues-centes veïnes i veïns de la Nucia, Polop, Altea, Benidorm, la Vila Joiosa, Callosa i altres pobles de la Marina Baixa es van manifestar el passat diumenge, 21 de maig, pels carrers de la Nucia. La protesta va arrancar a les 12 hores des de l'Avinguda Marina Baixa, al costat de l'hostal Sunami, i va finalitzar a la plaça de l'ajuntament, on representants del col·lectiu comarcal d'Acció​ Ecologista-Agró van llegir un manifest.​

Segons el seu discurs, este pla que abasta un territori de més d'un milió de metres quadrats, preveu la construcció de 3.500 habitatges, la primera piscina d'ones surfejable de tot l'estat, un centre d'hípica i moltes infraestructures més que la Nucia​ no necessita, menys encara en plena crisi pels recursos. "El que necessita el municipi és​ mantenir els pocs espais verds que queden, espais oberts, gratuïts, saludables, accessibles de les que sens dubte totes ens beneficiem". I la Serreta és un d'ells.

L'execució del PAI suposaria una amenaça de mort per a este entorn natural i la seua biodiversitat. Així ho van expressar les companyes d'AE-Agró a la Marina Baixa que durant el recorregut van transportar un taüt en el qual es podia llegir "DEP Serreta".​​ En este sentit, van recordar que l'inici de les obres ha provocat a hores d'ara la destrucció d'exemplars i d'hàbitat de moltes espècies de flora endèmiques, de les que cal destacar el poliol amarg (Teucrium lepicephalum Pau), una planta protegida per la Xarxa Natura 2000 i inclosa en​ el Catàleg Valencià d'Espècies de Flora Amenaçada com a espècie vulnerable.

La ràbia i la tristesa que ha despertat el soroll de les pales a tocar en la porta de casa quedaren reflectides en la vestimenta negra de les manifestants que van marxar el matí del diumenge per la Nucia seguint les passes del fèretre​. Uns sentiments que lluny de provocar la paràlisi o el desistiment social​ estan alimentant les forces de la ciutadania per defensar el seu patrimoni i aturar este ecocidi que ja està sent​ investigat per la Generalitat​.

De fet, al respecte, les ecologistes d'Agró van llançar un missatge esperançador i combatiu. "Ens neguem a reviure les misèries d'una nova bombolla immobiliària. Tenim dret a decidir com ha de ser la Nucia i volem que siga millor, més amable i justa per a totes, alguna cosa més enllà que un gran poliesportiu. Estem segures que si el PAI s'atura, la natura ressorgirà i el bosc brotarà de nou. No hem d'oblidar que la natura sempre guanya", motiu pel qual van exigir novament la immediata paralització del PAI de la Serreta i van deixar clar que continuaran lluitant per evitar que es destruïsca ni un pam més del nostre territori.

Pujar