elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La «Quinzena de la Cigala» es celebrarà de l’1 al 15 de setembre a Gandia

La «Quinzena de la Cigala» es celebrarà de l’1 al 15 de setembre a Gandia
  • Un total de 24 restaurants de la ciutat i la platja oferiran elaboracions variades on aquest marisc serà el fil conductor

MÉS FOTOS
La «Quinzena de la Cigala» es celebrarà de l’1 al 15 de setembre a Gandia - (foto 2)

De l’1 al 15 de setembre es celebraran les jornades gastronòmiques «Quinzena de la Cigala» en Gandia. Així ho han presentat a roda de premsa aquest matí  Olatz Megia, tècnica de Turisme; José Manuel Navarro, president de DestíSafor; Manuel Alonso, xef de Casa Manolo; Domingo Ciurana, president del Grup d’Acció Local Pesquera (GALP) i de la Confraria de Pescadors; i Amparo Aleixandre, tècnica del GALP.

Així, la cigala serà el fil conductor d’una cita culinària on treballaran “un total de 24 restaurants de Gandia i la platja pertanyents a DestíSafor”, ha anunciat Megia. “Tot i que associem la cigala moltes vegades tan sols a la Fideuà, treballaran aquest producte de diferents maneres: arrossos, saltejada...” ha destacat Navarro. Ambdós han afirmat que són moltes les jornades preparades, amb la col·laboració de Tasta Gandia, per a dinamitzar i potenciar el sector, com ja va ser la de la albergínia ratllada.

“L’objectiu és traure el màxim potencial i profit a la cigala i ficar-la en valor” ha assenyalat Alonso. Per altra banda, Ciurana ha agraït els restaurants “per vindre a les jornades perquè resulta molt favorable en general cap a un sector pesquer que travessa una difícil situació”.

Per últim, Aleixandre ha destacat que “a banda de dinamitzar el sector i territori pesquer i restablir el seu patrimoni, que la ciutadania descobrisca el producte de kilòmetre 0 té un gran impacte en el canvi climàtic per l’estalvi de la petjada mediambiental que suposa el transport”.

Al següent enllaç trobaràs el llistat de restaurants adherits a la iniciativa: http://destisafor.com/quincenadelacigala/?fbclid=IwAR22yquJNNN47l2-EmSV-VCtUiBUa6pSvLpTEIooPnmrKC2eTb1ZAt0Tdlw.

Pujar