elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amb molt d’Orgull

Amb molt d’Orgull
  • Gandia presenta la programació de la setmana de l’Orgull, amb cinema, presentacions de llibres, xarrades, música...

MÉS FOTOS
Amb molt d’Orgull - (foto 2)
Amb molt d’Orgull - (foto 3)
Amb molt d’Orgull - (foto 4)
Amb molt d’Orgull - (foto 5)
Amb molt d’Orgull - (foto 6)

La regidora d’Igualtat i Diversitat Lgtbiq+, Maribel Codina, acompanyada del coordinador del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS), Ximo López, han presentat la programació de la Setmana de l’Orgull Gandia. Sota el lema «Amb molt d’Orgull», s’ha dissenyat un ventall ampli d’activitats culturals, polítiques, festives o reivindicatives.

De fet, ja es van iniciar el 16 de maig passat, amb la lectura d'un manifest amb motiu del Dia Mundial Contra la Lgtbifòbia i la presentació, el 17 de maig, del llibre «Dime con tus dedos», de Duna Paz.

El dimecres pròxim, 22 de maig, hi haurà un debat de polítiques Lgtbiq+ amb motiu de les Eleccions Europeus del 9 de juny, amb representants de les principals candidatures. Serà a les 19 h, al Saló d’Actes de la Casa de la Marquesa.

El dijous 23 de maig, a les 19.00 h, al Teatre Serrano (sala B), es projecta la pel·lícula «Te estoy amando locamente» (2023), seguida d’un col·loqui amb l’activista Mar Cabrollé. El fim d’Alejandro Marín homenatja el moviment Lgtbiq+ andalús recordant la primera manifestació de l’Orgull que va tindre lloc a Sevilla el 25 de juny de 1978. I va obtindre el Goya 2024 a la millor cançó original. L’entrada té un preu de 2 €.

El divendres 24 de maig es presenta als Jardins de la Casa de la Marquesa el llibre de Jesús Marcos «Christopher, el chico del metro». A les 19.30 h.

El dissabte 25 de maig, CLGS  muntarà un ‘Punt Arcoiris’ d’informació a propòsit de la celebració, al Moll dels Borja, de la Gala de Mr. Gay Comunitat Valenciana 2024 a partir de les 20.00 h. 

Finalment, el dimecres 29 de maig, a les 19.30 h, la Casa de la Marquesa acollirà «Orgull de Ser», presentat per Liz Dust. Diferents testimonis en clau divertida i amena de les diferents realitats Lgtbiq+.

«Gandia és una ciutat lgtbifriendly i jno pot permetre que cap col·lectiu se senta discriminat», ha conclòs López qui ha mostrat la seua preocupació «pel repunt de la lgtbifòbia, fomentat pel discurs d’odi de l’extrema dreta». No en va, l’Espai de la Diversitat, la seu dels col·lectius i associacions Lgtbiq+ de Gandia ha patit agressions recentment. I CLGS ha denunciat també agressions a les xarxes socials.

L’Ajuntament ha mostrat «tot el seu suport i ha condemnat les mostres de lgtbifòbia, que no tenen cabuda en una ciutat orgullosa de la seua diversitat».

Pujar