elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Liduvina Gil qualifica de "molt satisfactoris" els resultats dels programes de pèrdua de mobilitat

Liduvina Gil qualifica de "molt satisfactoris" els resultats dels programes de pèrdua de mobilitat

    La regidora delegada de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha presentat aquest matí l'avaluació dels dos programes de mobilitat organitzats per l'Ajuntament de Gandia junt amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. L'edil ha reconegut que "estem molt contents amb els resultats obtinguts, ja que els participants d'ambdós programes han millorat molt els seus problemes de mobilitat".

    Els programes, que van començar fa al voltant d'un any, se centren en la pèrdua de mobilitat en persones majors, d'una banda, i en la prevenció de l'osteoporosi, d'una altra. Així doncs, amb una afluència de 16 participants en cadascun dels grups, aquests programes pretenen millorar la qualitat de vida dels mateixos així com "repercutir en la sanitat pública, evitant el col·lapse en els hospitals d'afectats per aquestes malalties", ha assenyalat Gil.

    El pla de prevenció de l'osteoporosi estava adreçat principalment a les dones d'entre 50 i 60 anys, ja que elles són les més afectades per aquesta malaltia. És més, a Espanya s'estima que 2 milions de dones pateixen osteoporosi, el que suposa 1 de cada 4 dones. En el marc d'aquest programa, basat en l'exercici físic i una correcta alimentació, les participants han superat les expectatives que s'esperaven, han augmentat la massa muscular i disminuït les seues molèsties, sobretot d'esquena i maluc.

    Pel que fa al projecte de prevenció de la pèrdua de mobilitat en persones majors, els resultats han seguit la mateixa línia que el programa de prevenció de l'osteoporosi: "Molt satisfactoris". Liduvina Gil ha assenyalat que "hem vist com els participants poden caminar més, han guanyat agilitat i han tornat a fer activitats que havien deixat, com eixir a ballar". A més a més, "cal destacar que també han abandonat medicaments per al dolor muscular, com l'ibuprofèn, perquè ja no els necessiten", ha afegit la regidora. Una de les usuàries d'aquest grup ha reconegut que "des que estic fent gimnàstica la hipertensió se m'ha controlat molt, ja no tinc tantes dificultats per a caminar ni per a pujar escales, ni tampoc em sent ofegada com si em passava abans".

    Pujar