elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Gandia aprova la major Oferta Pública d’Ocupació de la seua història

L’Ajuntament de Gandia aprova la major Oferta Pública d’Ocupació de la seua història
  • L’acord unànime al qual ha arribat el govern local amb les seccions sindicals amb representació municipal permet la creació de 103 llocs de treball, entre torn lliure i promoció interna

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació acompanyat de la regidora de Recursos Humans, Carmen Fuster, i el cap del departament, Jesús Almela, per tal de donar compte de l’acord unànime al qual ha arribat el govern local amb les seccions sindicals amb representació municipal i que dona llum verda a la major Oferta Pública d’Ocupació aprovada mai per l’ajuntament: 103 llocs de treball, entre torn lliure i promoció interna.

Així,  a través de l’acord al qual s’ha arribat amb UGT, CCOO, Intersindical i el Sindicat Professional de Policies i Bombers, per a l’exercici de 2022 es crearan un total de: 29 places de torn lliure, a les quals pot accedir qualsevol ciutadà mitjançant la corresponent oposició. I 35 places de promoció interna, que permetran a aquests funcionaris ascendir o consolidar el seu lloc de treball.

A aquesta oferta cal afegir 39 places més, mitjançant una Oferta d’Ocupació Pública Extraordinària aprovada el passat mes de maig, per a estabilitzar l’ocupació temporal en l’Ajuntament, tal com preveu la llei, i permetre així solucionar la situació d’interinitat dels funcionaris que superaven els tres anys de contractació.

L’alcalde ha explicat que aquestes places permeten a l’ajuntament «ajustar-nos als principis de racionalitat i coherència en la dotació de llocs de treball de caràcter permanent, i ens faciliten cobrir les necessitats reals dels serveis que presta aquesta administració. Acomplim així amb el que recomanen, entre d’altres, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència o el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que insten a les administracions a evitar l’ús abusiu del nomenament de personal interí i la contractació de personal laboral».

«És una aposta molt forta del Govern del Serpis per a poder desenvolupar la resposta amb eficàcia a les transformacions que viu la ciutat, des del punt de vista econòmic; tecnològic; digital i sociodemogràfic», ha assegurat Fuster.  

Finalment, l’alcalde ha agraït la tasca realitzada per la regidora de Recursos Humans, els sindicats i el personal tècnic.

Pujar