elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Govern local demana al PP que estiga a l’altura de la capitalitat cultural de Gandia

El Govern local demana al PP que estiga a l’altura de la capitalitat cultural de Gandia
  • Recorden que la Festa Estellés Gandia l’organitza Saforíssims Societat literària, un dels col•lectius d’escriptores i escriptors més importants en la nostra llengua

  • Des del seu naixement totes les corporacions municipals, inclosa la del PP, han col•laborat amb l’associació en la realització d’activitats de promoció literària.

MÉS FOTOS
El Govern local demana al PP que estiga a l’altura de la capitalitat cultural de Gandia - (foto 2)

El Govern local de Gandia lamenta el comunicat enviat pel PP polititzant les nostres associacions i col·lectius culturals, com ara Saforíssims, que són un referent al nostre territori. Un motiu d’orgull per a la ciutat i un important valor afegit a la marca Gandia. No en va, la nostra ciutat va tindre l’honor de ser la primera capital cultural valenciana de la història. És per això, que demanen al PP que estiga a l’altura d’aquesta distinció.

Pel que fa a la Festa Estellés, que enguany ha celebrat la 12 edició, el Govern local ha recordat que aquesta està organitzada exclusivament per Saforíssims Societat Literària i l’Ajuntament hi col·labora en aquestes i altres actes que el col·lectiu d’escriptores i escriptors realitza al llarg de l’any, tal i com també va fer en el seu moment el govern popular. En aquest cas, col·labora en la infraestructura (cadires i equip de só) i en la difusió.

Cal recordar, que la Festa Estellés és un homenatge al poeta valencià més important del segle XX, Vicent Andrés Estellés, molt vinculat a la nostra ciutat a través de la seua companya, Isabel Lorente. Es tracta d’un espectacle poètic i musical obert a la ciutadania, ja que qualsevol persona pot participar-hi llegint poemes de l’homenot de Burjassot, amb independència de les seua ideologia. En aquest sentit, el Govern local recorda que Saforíssims va convidar tots els grups municipals a la festa. «Si  haguera participat algun regidor/a popular, s'estarien pagant actes del PP? Acàs es demanava l'afiliació dels assistents?». 

Saforíssims, SL

La formació d’aquesta plataforma literària és possible gràcies a la fornida nòmina d’escriptors que registra la Safor (terra dels clàssics del segle d’or: Ausiàs March, Joanot Martorell i Roís de Corella), i a la qualitat de la seua obra. Sense cap vanitat, doncs, però tampoc sense cap complex, sinó amb la certesa que tota tradició s’assenta a través de la perseverança. En l’actualitat, l’associació Saforíssims Societat Literària, presidida per l’escriptor Rafel Gomar, compta al voltant de 70 membres (escriptors, poetes, periodistes, músics...). És, per tant, un dels col·lectius d’escriptores i escriptors  més importants en la nostra llengua, en nombre, premis i reconeixements dels membres o en obra publicada (que en alguna ocasió ha arribat a representar el 25 per cent de la producció editorial valenciana).

Sobre aquestos antics fonaments s’assenta i s’explica l’intens activisme cultural de la comarca al llarg de tot l’any, que fa de la Safor un ecosistema de màxim interès. A més a més, des de Saforíssims pensen que paga la pena sumar esforços i anar més enllà de la individualitat que comporta el fet d’escriure. Per això, un dels objectius fundacionals és ser el pont que facilite la connexió entre escriptors, institucions, mitjans de comunicació i qualsevol persona interessada en la literatura. De la mateixa manera, estableixen relacions amb altres col·lectius d’escriptors per propiciar coneixences personals i literàries, així com posar en comú idees i activitats.

Pujar