18 de gener de 2021 18/1/21

El govern de Gandia anuncia una baixada d'impostos per 2018

El govern de Gandia anuncia una baixada d'impostos per 2018 - (foto 1)

  L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la vicealcaldessa, Lorena Milvaques; i Ciro palmer, regidor de Ciutadans, han comparegut en roda de premsa per anunciar que el govern de Gandia està en disposició de realitzar una baixada d'impostos en l'any 2018.

  El govern podrà prendre la mesura gràcies a la carència de tres anys que el Ministeri d'Economia ha concedit a l'ajuntament per als préstecs formalitzats amb el Fons d'Ordenació entre els anys 2012 i 2016. D'aquesta manera, el Ministeri reconeix el compliment estricte del Pla d'Ajust realitzat per l'actual govern i la responsabilitat amb què s'estan gestionant els comptes municipals. Una mesura que el Ministeri només ha concedit a unes poques entitats locals pel seu compliment de les mesures d'ajust.

  Diana Morant ha declarat que la mesura tindrà efecte a partir del 2018. "Quan vam prendre la decisió d'apujar impostos va ser perquè no vam tenir remei. Vam haver de posar fi a la crisi econòmica en la qual estava el consistori fruit de la nefasta gestió de l'anterior govern. En aquell moment vam demanar a la gent un esforç col·lectiu i vam trencar el paradigma del polític que només pensa en les urnes. Gràcies a tots, ha estat possible millorar la situació econòmica de Gandia i tal com ens vam comprometre, a la primera oportunitat que tinguérem, rebaixaríem la pressió impositiva als ciutadans".

  D'aquesta manera, el consistori no haurà de pagar 4,1 milions d'euros el 2018, 11,2 el 2019 i 15,6 el 2020 compromesos amb el Ministeri. "En haver-nos alliberat d'aquesta obligació de retorn, tenim més llibertat per utilitzar aquests fons. No farem servir aquests diners per a gastar més, això sí que seria electoralista, continuarem pagant altres compromisos de deute que té el consistori i una part d'aquestes quantitats es destinarà a abaixar impostos. Volem que les famílies no tinguen aquesta pressió fiscal i que aquests diners torne a les cases" va declarar Morant qui va voler agrair el compromís de tots i cadascun dels membres del govern i del Grup Municipal Ciutadans i del seu regidor, Ciro Palmer. "A Ciutadans cal agrair la seua responsabilitat, ja que ens ha permés prendre mesures encaminades a recuperar l'economia de la ciutat. Sempre han estat del costat de la responsabilitat i això ha de quedar clar".

  Per la seua banda, Lorena Milvaques ha qualificat de "dia molt positiu per a la ciutat". "Ens hem pogut acollir a la mesura, ja que hem complert amb el nostre compromís: anàvem a contenir la despesa i a estrényer-nos el cinturó com a corporació. La mesura possibilitarà que els ciutadans recuperen diners a la butxaca el que generarà més economia" i ha explicat que "d'ací a tres anys haurem de retornar els diners però en dedicar part de l'estalvi a seguir pagant deute, quan acabe el termini estarem en una situació econòmica molt millor que ara, no només per al consistori sinó per a la ciutadania. En dos anys hem pegat la volta a l'economia de la ciutat amb un comportament responsable que el Ministeri d'Hisenda reconeix en permetre'ns acollir-nos a aquesta mesura".

  Finalment, Ciro Palmer va voler recordar que "a l'inici de la legislatura el govern ens va explicar que l'única solució era la pujada d'impostos. Per a nosaltres el més fàcil hauria estat no aprovar-la però aquesta mesura no hauria estat responsable. L'única cosa que demanàrem al govern és que només es pogués, es realitzés una baixada d'impostos. La prioritat era pagar impostos, als proveïdors i la baixada d'impostos. Doncs bé, estem complint amb els bancs i amb els proveïdors i ara ja podem començar a abaixar impostos. Estem complint amb la ruta marcada que va ser molt dura i que ara podem començar a recollir els fruits beneficiant al conjunt de la ciutadania".

  Pujar