elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia se suma al Dia Mundial del Parkinson amb la lectura d’un manifest

Gandia se suma al Dia Mundial del Parkinson amb la lectura d’un manifest
  • La plaça Major ha acollit aquest migdia l’acte reivindicatiu amb motiu d’aquesta data, en el qual s’ha ressaltat la importància d'un diagnòstic primerenc de la malaltia

La plaça Major de Gandia ha acollit a les 12 hores de hui un manifest amb motiu del Dia Mundial del Parkinson.

Enguany, la presidenta de l'Associació Parkinson Gandia-Safor (APGS), Mari Carmen Escrivà, ha sigut l'encarregada de fer la lectura. Aquesta ha començat reivindicant la importància d'un diagnòstic primerenc que permeta que, tant els familiars, com la persona afectada, puguen fer un seguiment des del principi de la malaltia.

A més, ha assenyalat la falta d'un especialista en pàrkinson o trastorns del moviment, així com la d'un departament de Neurologia a l'Hospital Francesc de Borja i l'alarmant temps d'espera que hi pot arribar a haver entre una visita i altra.

Finalment, ha explicat que este no és l'únic problema que tenen els qui pateixen aquest mal i ha exigit que les administracions tinguen en compte les solucions que proposa l'APGS.

Entre altres mesures, ha suggerit garantir el finançament del seu moviment associatiu i l'accés dels afectats a les teràpies de rehabilitació, la inclusió del col·lectiu als processos de presa de decisions i la provisió del transport adaptat.

A l'acte han acudit la regidora de Sanitat, Liduvina Gil, junt amb altres membres de la corporació municipal. El balcó de l'Ajuntament llueix hui una pancarta per tal de visibilitzar aquesta data tan important i esta vesprada, a les 20 h, s’enlluernarà la façana de l’edifici consistorial.

Pujar