elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia se suma a la campanya ‘Alerta tortuga’ de l’ONG Xaloc i la Universitat de València

Gandia se suma a la campanya ‘Alerta tortuga’ de l’ONG Xaloc i la Universitat de València
  • Forma part del projecte ‘Life Medturtles’ i té com a objectiu garantir la protecció i la correcta incubació dels nius d’aquets animals

Un any més, el departament de Medi Ambient, Sostenibilitat i Emergència climàtica de Gandia se suma a la campanya ‘Alerta tortuga’ que l'ONG Xaloc i la Universitat de València han dut a terme com a part del projecte ‘Life Medturtles’.

Com cada temporada, les platges valencianes esperen acollir a les tortugues marines que, entre els mesos de juny i agost, s'acosten a la riba per a posar els seus ous. Amb l'objectiu de protegir i garantir la correcta incubació dels seus nius, totes dues organitzacions han preparat un protocol a seguir en el cas de detectar a aquest animal, veure les seues petjades o trobar-se amb les seues cries.

El primer que cal fer és evitar molestar a la tortuga i telefonar al 112. Amb aquesta acció, es posa en marxa un dispositiu perquè un grup d'especialistes acudisca al lloc.

A més, la campanya assenyala que és important evitar que l'animal vega a la persona i que la gent s'acoste molt. També destaca que no cal tocar-lo, il·luminar-lo o traure-li fotos amb flaix. Finalment, si es troba el rastre d'una tortuga en l'arena, s’ha de procurar que ningú el trepitge.

Pujar