elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia redueix l'atur en 2023 el doble que les localitats de la Comunitat Valenciana amb més de 45.000 habitants

Gandia redueix l'atur en 2023 el doble que les localitats de la Comunitat Valenciana amb més de 45.000 habitants
  • El regidor d'Hisenda i la regidora d'Economia analitzen l'evolució de l'ocupació en el primer semestre de 2023 i les polítiques per a fomentar-la

El regidor d'Hisenda, Patrimoni, Inversions i Grans Projectes, Salvador Gregori ha destacat que Gandia ha reduït l'atur en el primer semestre de 2023 el doble que les localitats de la Comunitat Valenciana amb més de 45.000 habitants en una roda de premsa amb la regidora d'Economia, Empresa, Ocupació, Comerç, Mercats i Consum, Elena Moncho, en la qual han analitzat l'evolució de les polítiques d'ocupació de l'Ajuntament de Gandia i les dades més recents d'ocupació.

En concret, durant els primers sis mesos de l'any, l'atur ha baixat a Gandia un 10’5% respecte al primer semestre de 2022, de 6.127 a 5.481 persones, mentre que en la mitjana de municipis amb més de 45.000 habitants del territori valencià l'atur s'ha reduït, en aquest mateix període, en un 5’65%. És a dir, en el primer semestre de 2022 es van comptabilitzar 170.660 persones desocupades i en 2023 s'han registrat 161.016.

Com ha explicat el regidor d'Hisenda, Salvador Gregori, les dades d'ocupació de Gandia reflecteixen “la tendència positiva” del conjunt de l'economia espanyola i de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, també ha

recordat “la resiliència de l'economia de Gandia durant la COVID-19”, que va fer possible que l'atur es mantinguera per davall de la mitjana d'altres municipis amb característiques similars a les de Gandia. Això ha sigut possible, com ha explicat el regidor, “gràcies a la diversificació de l'economia i al fet que el foment de l'ocupació és una de les majors preocupacions del Govern de l'alcalde, José Manuel Prieto”.

Per altra banda, la regidora d'Economia, Elena Moncho, ha posat en valor “la important tasca de disseny i impuls de les polítiques d'ocupació que ha dut a terme l'ajuntament per a aconseguir aquestes xifres, basada en l'orientació, la formació, però, sobretot, en la creació d'activitat productiva i el desenvolupament d'un teixit empresarial competitiu, capaç de generar llocs de treball”.

Així mateix, la regidora també ha assenyalat els projectes d'ocupació i formació més recents que s'estan gestionant des del àrea d'Economia, entre els quals ha remarcat el Taller d'Ocupació “Torre dels Parells II”, amb tres especialitats diferents, la Unitat d'Orientació Professional, dependent del programa Aula Mentor i la futura posada en marxa, a la fi de 2023, del Taller “Parc Periurbans”, recentment aprovat.

Pujar