21 de setembre de 2020 21/9/20

Gandia projectarà la seua imatge Borja a escala internacional amb la desfilada "Coratge" de Miquel Suay

Gandia projectarà la seua imatge Borja a escala internacional amb la desfilada "Coratge" de Miquel Suay - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia projectarà la seua imatge Borja a escala internacional amb la desfilada "Coratge" de Miquel Suay - (foto 2)
  Gandia projectarà la seua imatge Borja a escala internacional amb la desfilada "Coratge" de Miquel Suay - (foto 3)

  L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat hui en una roda de premsa celebrada al hall de les Corts Valencianes junt amb el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer; el president de les Corts, Enric Morera; l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà; i el dissenyador valencià Miquel Suay, per anunciar que la desfilada 'Coratge', que Miquel Suay va presentar a finals de juny a la 080 Barcelona Fashion amb gran èxit, serà un dels plats forts de l'acte inaugural de la Fira i Festes de Gandia que se celebrarà el pròxim 29 de setembre al Palau Ducal, i a Xàtiva a principis de 2018. Aquesta iniciativa s'emmarca com una operativa turística dins de la 'Ruta dels Borja', impulsada per l'Agència Valenciana de Turisme, que ja va ser presentada a Fitur.

  "Després de veure l'èxit de la desfilada, que va suposar la projecció internacional de la nostra ciutat i de la nostra marca cultural, ens vam posar mans a l'obra per portar la desfilada a Gandia. Una iniciativa que encaixa perfectament amb el nomenament de Capital Cultural Valenciana. Aprofitem l'inici de la Fira i Festes perquè la gent visite la nostra ciutat amb l'excusa de la desfilada i conega tot el que tenim per oferir. Es tracta d'una operativa turística que ens permetrà arribar als mitjans nacionals i internacionals utilitzant la desfilada i el Palau Ducal per projectar la nostra imatge Borja", ha recalcat l'alcaldessa.

  Morant ha agraït al dissenyador (estretament vinculat a la nostra ciutat, ja que té un negoci ací i va ser mantenidor de la Fallera Major de Gandia 2017, Maragda Escrivà) "la possibilitat de poder oferir-nos aquest instrument, una col·lecció de moda 'prêt-à-porter' internacional per projectar la Gandia dels Borja, al Palau Ducal o la Galeria Daurada". La col·lecció està basada en la saga valenciana, "una família sense la qual no s'entendria ni la història ni la cultura de pobles com Xàtiva i Gandia. Una família que va impulsar l'art i la cultura del Renaixement".

  L'alcaldessa es va mostrar convençuda de la importància de la iniciativa en l'àmbit turístic. "Els Borja són un atractiu que hem de potenciar. I això és el que estem fent, i més ara que el nostre govern ha decidit canviar el model turístic cap a la qualitat, combinant el sol i la platja amb la cultura i amb un turisme familiar per aconseguir la tan desitjada desestacionalització".

  Quant a la desfilada, Suay recull elements i símbols dels Borja que reconeixem perfectament a Gandia, com l'heràldica, el bou, la clau, la doble corona o el sostre estrellat de la capella del Palau, per traslladar-los a la roba. La iniciativa se celebrarà el pròxim 29 de setembre a partir de les 21.15 hores a la Galeria Daurada del Palau Ducal. L'entrada serà gratuïta i està prevista la col·locació d'una pantalla gegant al pati d'armes per poder arribar a la major quantitat de públic possible.

  Amb aquesta col·lecció, Suay reivindica la faceta dels Borja com a mecenes del Renaixement i també reivindica descobrir aquesta part de la història que moltes vegades ha quedat enfosquida per la llegenda negra.

  Per la seua banda, Francesc Colomer ha destacat que "la unió de turisme i cultura que representa la Ruta dels Borja és fonamental en la nostra estratègia de promoció de la Comunitat Valenciana i la moda és un gran baluard" i ha ressaltat el treball del dissenyador Miquel Suay que amb la seua col·lecció inspirada en els Borja, 'Coratge', remarca que el coratge "és un atribut que és l'essència dels valencians, ja que sense coratge seria impossible la remuntada reputació i somiar el futur que volem".

  "Des de l'Agència Valenciana del Turisme hem de treballar de manera conjunta amb els municipis per reinventar la identitat turística dels valencians. Els valencians tenim la immensa fortuna de poder, a través del turisme, descobrir la nostra identitat" i afegia Colomer que "projectar el talent és projectar la reputació i no hi ha futur turístic sense prestigi ni reputació. Unir disciplines com el turisme, l'òpera i la moda, contribuïxen a congregar diversos públics, aspirar a nous targets, guanyar rendibilitat i trencar l'estacionalitat".

  Finalment, el dissenyador Miquel Suay ha assenyalat que l'última col·lecció que ha realitzat s'ha basat en els Borja "perquè han estat molt revolucionaris, sent grans impulsors del renaixement", i ha advocat "per superar tota la llegenda negra que envolta els Borja perquè en realitat tenen una història molt lluminosa".

  A més, s'ha mostrat molt agraït de poder participar amb el seu treball en la promoció de la Ruta dels Borja.

  Pujar