1 d’octubre de 2020 1/10/20

Gandia mostra la seua solidaritat amb el poble de Barcelona

Gandia mostra la seua solidaritat amb el poble de Barcelona - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia mostra la seua solidaritat amb el poble de Barcelona - (foto 2)
  Gandia mostra la seua solidaritat amb el poble de Barcelona - (foto 3)
  Gandia mostra la seua solidaritat amb el poble de Barcelona - (foto 4)

  "Estem consternats. Hui és un dia molt trist i negre per a totes les persones que creguem i defensem la pau, la llibertat, la democràcia, la convivència i el respecte. Uns assassins covards van triar ahir Barcelona per a cometre una altra massacre de les seues. Van triar una ciutat cosmopolita, diversa, acollidora, tolerant i oberta. I també, hores després, van estar a punt d'atacar Cambrils, una altra ciutat turística de la Mediterrània".
  Amb aquestes paraules l'Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mostrat el rebuig de Gandia a l'atemptat terrorista que va acabar ahir amb la vida de 13 persones i va ocasionar centenars de ferits a Les Rambles de Barcelona.

  La Corporació Municipal, representants de col·lectiu socials i la ciutadania en general s'ha concentrat a les 12 del migdia a les portes de l'Ajuntament de Gandia, convocats per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, per tal de mostrar també el seu suport i solidaritat amb les víctimes, familiars i el poble català.

  "Gandia, una ciutat també moderna i de progrés, sempre condemnarà el terrorisme. I hui, Gandia torna a dir NO a estes demostracions de barbàrie comeses per uns salvatges. Demanem una vegada més unitat per a combatre el terrorisme internacional, una xacra que s'ha establert en la nostra societat, però que no podrà amb nosaltres. Per últim, un reconeixement als cossos i forces de seguretat i als equips d'emergència per tota la seua tasca".

  Seguint les indicacions de la FEMP s'han baixat les senyeres del balcó de l'Ajuntament a mig pal i s'ha decretat tres dies de dol oficial a la nostra ciutat, amb la qual cosa es guardarà un minut de silenci en les activitats culturals programades durant el cap de setmana, com el Polisònic, el cinema solidari o el Circ al Port.

  Pel que fa a la seguretat, Morant ha recordat que l'Ajuntament de Gandia està en continu contacte amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per tal de repassar els dispositius de seguretat ja establerts en les últimes Meses de Seguretat amb la col·laboració de la Policia Local, "i com a ciutat ens hem tornat a posar a disposició de la Comissaria per a qualsevol mesura que creguen oportuna perquè la nostra ciutadania i visitants estiga tranquil·la".

  Tot i que no hi ha motius d'alarma, s'ha augmentat la vigilància i es reforçarà el dispositiu de prevenció. A més, instal·larà barreres arquitectòniques (bol·lards, testos, jardineres...) als accessos dels espais per a vianants amb més afluència de vianants, com ara el passeig marítim, de les Germanies, Rosa dels Vents, mercats, etc...

  Pujar