elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia rep més de dos milions d'euros per millorar les platges de l'Auir, Marenys, Venècia i la façana marítima

Gandia rep més de dos milions d'euros per millorar les platges de l'Auir, Marenys, Venècia i la façana marítima
  • Gandia es converteix en la destinació de la CV que més recursos públics ha obtingut amb prop de 8 milions d'euros

MÉS FOTOS
Gandia rep més de dos milions d'euros per millorar les platges de l'Auir, Marenys, Venècia i la façana marítima - (foto 2)

El Govern d'Espanya, a través del ministeri de Turisme, va anunciar ahir l'aprovació de 22 projectes de sostenibilitat turística a la Comunitat Valenciana, entre els quals hi ha el presentat per la ciutat de Gandia.

Aquestes ajudes s'emmarquen en la III Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística a Destinació 2023, finançada íntegrament amb els fons Next Generation EU del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
En aquesta tercera convocatòria els fons assignats ascendeixen a 2.001.722 euros i tenen com a objectiu consolidar Gandia com a referent de les destinacions turístiques nacionals de sol i platja sostenibles, que conjuga la protecció de la biosfera i dels recursos marins amb el desenvolupament i la reivindicació d'una economia lligada al mar, involucrant-hi els agents implicats.
D'aquesta manera, Gandia esdevé la destinació de la Comunitat Valenciana que més recursos públics ha obtingut amb prop de 8 milions d'euros.

Es contemplen les actuacions següents:

1. Actuacions de millora ambiental i turística a les platges Sud de Gandia: Rafalcaid i Venècia.

Intervencions centrades en la millora dels accessos i la regeneració vegetal i protecció de les dunes.

2. Adequació d'una nova zona d'estacionament a la Platja del Auir allunyat del cordó dunar.

Habilitació d'una zona d'aparcament allunyada de les dunes per a la conservació i protecció del cordó. Superfície estimada: 7.000 metres quadrats (160 places per a vehicles de motor, 30 places per a motocicletes i 25 places per a bicicletes.)

3. Refugis climàtics i barreres vegetals: mitigació dels efectes del canvi climàtic a la façana marítima.

Ampliació de zones enjardinades per a l'embelliment i la millora de l'atractiu turístic del Passeig Marítim. La intervenció connectarà les dues plataformes existents de manera natural. L'acció servirà per a millorar la xarxa de drenatge d'aigües pluvials i ampliació de dotació de mobiliari urbà.

4. Creació d'hàbitats per a la criança i protecció d'espècies marines sensibles.

Instal·lar estructures artificials sostenibles, per incrementar les poblacions de sípia i cavallets de mar a la platja nord de Gandia.

5. Pla de restauració de fons marins a través de replantació d'espècies fanerògames.

Consisteix a restaurar una hectàrea de fons submarí amb una plantació de Posidonia i una altra amb Cymodocea davant de la Platja de l'Auir. La zona de plantació correspondrà a una franja de 1.000 metres situada entre 12 i 13 metres de profunditat que presenta mata morta de Posidonia oceànica al límit del que actualment és una formació d'escull d'algues calcàries que és coneguda a Gandia com La Vinyeta. La zona a restaurar tindrà un total de dues hectàrees, que inclou una franja de 10 metres d'amplada plantada amb Posidonia oceanica i tres rodals de 3.340 metres quadrats de Cymodocea nodosa, dos situats als extrems de la franja i el tercer a la part central.
Aquestes dues actuacions es faran de la mà del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.

6. Digitalització de la informació turística a la platja i equipament tecnològic per a oficina DTI.

Modernització d'equipaments d'informació turística dirigida als visitants, impuls de noves solucions TIC per millorar la generació de la informació turística per a coneixement de la destinació.

7. Desplegament i millora d'infraestructura de fibra òptica al municipi turístic.

8. Comunicació, sensibilització i accions de dinamització mediambiental del litoral i medi marí.

Es pretén posar en valor la importància dels recursos naturals locals, incidint específicament dels recursos marins i pesquers, motors del desenvolupament del turisme blau.

9. Programa de competitivitat turística al sector nàutic i la seua cadena de valor

Programa destinat a les empreses turístiques. Es busca consolidar l'oferta de serveis vinculats al turisme nàutic els productes i activitats turístiques dels quals estan directament relacionades amb les activitats lligades al mar, així com promocionar la creació de noves propostes empresarials d'economia sostenible relacionades directament i indirectament amb la cadena de valor del sector turístic.

Pujar