elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia incorporarà progressivament 34 nous agents a la plantilla de la Policia Local

Gandia incorporarà progressivament 34 nous agents a la plantilla de la Policia Local
  • Els nous efectius permetran afrontar amb garanties una temporada estival que es preveu de rècord i mantenir els índexs de delinqüència per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana

  • José Manuel Prieto: "Un cos policial ben dotat, amb els recursos humans i materials adequats, és primordial perquè el seu treball siga efectiu"

  • Nacho Arnau: "Fomentarem la seguretat i posarem al servei Policia Local tots els mitjans i recursos de què disposem com a Ajuntament per facilitar la vostra tasca"

MÉS FOTOS
Gandia incorporarà progressivament 34 nous agents a la plantilla de la Policia Local - (foto 2)
Gandia incorporarà progressivament 34 nous agents a la plantilla de la Policia Local - (foto 3)
Gandia incorporarà progressivament 34 nous agents a la plantilla de la Policia Local - (foto 4)

La plaça Major ha acollit aquest matí l'acte de presentació dels nous agents de la Policia Local que s'incorporen a la plantilla després d'haver superat el procés selectiu més gran de la Policia Local des de la Transició. D'aquesta manera, s'incorporaran a les seues tasques diàries un total de 34 agents durant les pròximes setmanes.

L'acte va comptar amb la presència del Comissari de la Policia Nacional, el Capità Cap de la Companyia de la Guàrdia Civil a Gandia, el Cap del Parc de Bombers de Gandia, regidors de la corporació municipal així com representants de Protecció Civil, Creu Roja, la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, la Federació de Falles i associacions de comerciants.

El Comissari principal en cap de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, ha donat la benvinguda als nous integrants de la Policia. "La vostra incorporació ens dóna força i il·lusió a tots. Gandia és una ciutat molt exigent, amb molta feina. A partir d'ara entrareu a les cases de la gent, participareu en serveis perillosos i podreu veure com la vostra vocació de servei públic es veu recompensada. Si en acabar el vostre torn no heu ajudat ningú o no heu solucionat algun problema, no haurà valgut gens la vostra feina del dia".

Espasa també ha agraït a tots els departaments implicats i als comandaments de la Policia Local l'esforç que han fet per arribar a fer efectius aquests nous ingressos.

Per part seua, el regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau ha destacat que aquestes incorporacions suposen una renovació que permetrà a Gandia continuar sent una de les ciutats més segures de la Comunitat Valenciana i afrontar amb garanties una temporada estival que es preveu de rècord.

Tal com ha explicat l'edil, aquests agents possibilitaran l'increment de la presència policial al carrer amb un èmfasi especial en les patrulles de barri a més de reforçar les unitats i grups estratègics que així ho necessiten. "Ara més que mai la nostra ciutat necessita una nova policia de proximitat, propera, empàtica i que previnga problemes de convivència, que derive serveis, que estiga pendent de situacions quotidianes que afecten la vida dels seus veïns" ha declarat Arnau qui s'ha referit a temes com la violència de gènere, els delictes d'odi, la salut mental i la prevenció del suïcidi, la soledat en què viuen moltes persones vulnerables o les noves formes de mobilitat com a aspectes que requereixen més recursos i formació destinats a garantir tots els drets i llibertats.

Altres aspectes en què ha incidit el regidor és en la incorporació de 10 dones a la plantilla i en el pes específic que les agents estan adquirint, així com el paper fonamental que jugaran les unitats que s'incorporen a la Policia de Barri.

"Fomentarem la seguretat i posarem al servei Policia Local tots els mitjans i recursos de què disposem com a Ajuntament per facilitar la vostra tasca. Apostem per millorar la feina que presteu als ciutadans de Gandia cada dia" ha conclòs Arnau.

Finalment, l'alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, ha destacat la proximitat i l'empatia amb la ciutadania, la humanitat, la capacitat d'anticipació, de mediació i de defensa de la igualtat, la diversitat i la convivència com a aspectes bàsics del cos policial gandià.

La primera autoritat municipal ha explicat que amb aquestes incorporacions la plantilla arriba als 147 efectius. Uns agents que, en col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, han aconseguit contenir les actuacions delictives i situar Gandia tres punts per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest aspecte, Prieto ha afirmat que "un cos policial ben dotat, amb els recursos humans i materials adequats, és primordial perquè la seua feina siga efectiva. Ara mateix ens preparem per a afrontar una de les èpoques de més volum de treball a la nostra ciutat, la temporada estival. I, de nou, el seu paper resultarà clau per garantir que l'estada a Gandia d'aquells que ens visiten i dels que resideixen de manera habitual, complisca les expectatives, permeta compatibilitzar el descans i el temps d'oci i situe Gandia com una de les capitals turístiques de referència".

Pujar