31 de maig de 2020 31/5/20

Gandia disposarà d'una xarxa pública de Wi-Fi

Gandia disposarà d'una xarxa pública de Wi-Fi - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia disposarà d'una xarxa pública de Wi-Fi - (foto 2)

  El regidor delegat d'Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto, acompanyat pel coordinador del Departament d'Informàtica, Iván Parreño, han anunciat en roda de premsa la implantació d'una xarxa pública de Wi-Fi a la ciutat de Gandia.

  Aquesta iniciativa, capdavantera a l'àmbit espanyol, oferirà de forma gratuïta un servei de Wi-Fi als centres municipals habilitats. L'objectiu és millorar la relació de l'Ajuntament amb la ciutadania i facilitar l'administració electrònica. Per poder acomplir-ho correctament s'ha aprovat i publicat en el Butlletí Oficial de la Província un reglament d'ús propi.

  Per accedir s'haurà d'omplir un formulari amb les dades personals, en cas de ser menor d'edat requerirà l'aprovació parental. Una vegada acceptades les condicions i complint el criteri de protecció de dades, l'usuari serà donat d'alta de forma telemàtica o presencial a l'ajuntament, i rebrà un usuari i una contrasenya.

  Tot i que l'usuari disposarà de 2 MB de baixada, s'ha recordat que no és un Wi-Fi comercial ni d'oci. Tanmateix, aquest servei permetrà la consulta, realització tràmits telemàtics i la relació amb l'Administració. A més, tal com marca la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, el servei s'oferirà en règim d'auto prestació. És a dir, als punts d'accés repartits per edificis de la ciutat, què podran ser consultats a través d'un mapa interactiu allotjat a la web l'Ajuntament (https://wifi.gandia.org/).

  Jose Manuel Prieto ha destacat la importància d'aquesta iniciativa, pionera a Espanya, alhora que recordava que no hi ha limitacions horàries més enllà de les que cada centre estipula. "És una fórmula d'ús senzilla i fàcil, de relació amb l'Administració. Esperem ampliar el servei a centres socials, sempre complint la llei", ha afirmat.

  Per la seua banda, Iván Parreño ha ressaltat el dinamisme d'un servei centralitzat a l'edifici de l'Ajuntament, on està el servidor que connecta amb els diferents centres. "Disposem d'un servidor central per a donar d'alta a l'usuari i que tinga accés a tota la ciutat", ha conclòs.

  Pujar