Gandia contractarà fins a 50 persones en l’atur agrícola gràcies a una subvenció de 308.228 € del SEPE
El Servei Públic d’Ocupació Estatal ha doblat enguany les ajudes destinades a plans d’ocupació per a persones del sector en situació de desocupació durant els mesos d’estiu
Aquestes, que seran seleccionades pel servei Labora (enginyers, capatassos i peons agrícoles) el mes de maig, formaran part de 7 programes de manteniment i neteja
El regidors delegats de Govern interior-Coordinació administrativa i Gestió responsable del territori, José Manuel Prieto, respectivament, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per anunciar la subvenció d’enguany atorgada a Gandia pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per a plans d’ocupació per a persones del sector agrícola durant els tres mesos d’atur de l’estiu. Una quantitat que ha augmentat gairebé el doble respecte al període anterior, amb l’objectiu de pal·liar també els efectes de la pandèmia sobre el sector. Així, la ciutat rebrà 308.228 €, el que permetrà contractar fins a unes 50 persones (39 en 2020) en situació de desocupació i que seran seleccionades pel servei Labora (enginyers, capatassos i peons agrícoles) en el mes de maig. El nombre total dependrà de l’oferta disponible pel Labora i començarien a treballar per a l’Ajuntament entre finals de juny i principis de juliol.
“Aquest programa vindrà a coincidir amb almenys dues línies més de subvenció per a plans d’ocupació per a persones desocupades majors i menors de 35 anys, que posarem en marxa juntament altres administracions i que ja anunciarem en breu”, ha assegurat Prieto.
Increment dels programes
Per la seua banda, Izquierdo ha explicat que l’augmenta de l’ajuda econòmica ha permés incrementar els espais verds i agrícoles d’actuació amb tres nous programes de treball d’adequació i conservació. Així, al Paratge Natural Parpalló-Borrell; el camins rurals; els Ullals de l’Alqueria del Duc i la Marjal de Gandia, se sumen ara: les Dunes i la platja de l’Auir; la Via verda del Serpis i la Torre dels Pares.
«És una forma que la gent vinculada a tasques del camp, els mesos que no treballen per l’atur agrícola, estiguen ocupats i aporten els seus coneixements, amb el conseqüent benefici per al nostre entorn natural i rural. Després de l’estiu poden reintegrar-se als seus llocs de treball».