elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fira Mercat Gandia acull aquest cap de setmana la 3a Fira del Vi

Fira Mercat Gandia acull aquest cap de setmana la 3a Fira del Vi
  • Varietat de productes, tastos i degustacions de vi, cava i tapes

  • Horari a l’espai del Mercat Municipal del Prado: dijous de 19h a 21:30h; divendres i dissabte de 11:30h a 14:30h i de 17:30h a 21:30h

MÉS FOTOS
Fira Mercat Gandia acull aquest cap de setmana la 3a Fira del Vi - (foto 2)
Fira Mercat Gandia acull aquest cap de setmana la 3a Fira del Vi - (foto 3)

Vins de distintes tipologies, cava i tapes ompliran l'espai del Mercat Municipal del Prado des d'aquest dijous 27 fins dissabte 29 d'octubre. Tal i com ha explicat la regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, és la tercera vegada que el vi protagonitza Fira Mercat Gandia, però amb la diferència que aquesta edició es porta a terme sense que la Denominació d'Origen d'un territori concret siga comú en tots els expositors. Així, els visitants podran degustar i comprar els productes dels expositors ofereixen en aquest espai.

«L'objectiu és que els cellers ens mostren els portafolis que tenen, que hi haja degustació i, en funció d'això, sempre intentem que hi haja venda», ha apuntat Ferrer. Aquesta vegada els expositors abasteixen distintes tipologies, tot i que s'ha intentat que estiguen presents vins valencians. Segons ha afegit la regidora, els cellers de Gandia «no estaran presents per qüestions d'agenda»: «Intentem que estiguen els comerços de Gandia, però no sempre es pot». Tot i això, sí que participen entitats vinculades a la ciutat com la distribuïdora de begudes alcohòliques Herreros y Sendra.

Al llarg de la Fira els visitants podran gaudir de degustacions i tastos. Tal i com ha ocorregut en passades edicions, es repeteix la venda de tiquets per a les degustacions: per 5 euros es podran consumir 2 copes; mentre que per 10 euros 5 copes. La fiança del got serà d'1 euro, el qual es recuperarà en tornar el recipient. Pel que fa als tastos ja s'hi han programat algunes, però s'anirà informant dels preus i horaris des de la web de Fira Mercat Gandia i xarxes socials. A més, també s'hi exposaran tapes de la mà del gremi de Pastissers, El secreto de Guerola, i del Bar Prado; i s’hi reservarà un apartat per al cava.

La inauguració de la Fira del vi tindrà lloc dijous 27 a les 19h i tancarà a les 21.30h. D'altra banda, l'horari de divendres i dissabte serà d'11.30h a 14:30h i de 17:30h a 21:30h. Així, durant aquests dies, la ciutadania de Gandia i els visitants de fora de la comarca podran conéixer des de l'espai Municipal del Prado una varietat de productes de vi, cava i tapes a través dels expositors. La nova temàtica de la tercera edició de Fira Mercat Gandia 2022 té com a protagonista el vi i comptarà també amb tastos programats i tiquets de variats preus per a les degustacions.

Tastos programats fins al moment:

  • Herreros y Sendra, S.L. Tastos per a màxim 15 persones.
  • Divendres 28 a les 12:00h: Tast amb BODEGAS DANIEL BELDA (D.O. VALENCIA) dirigida per Rafael Montes
  • Dissabte 29 a les 12:00h: Tast amb BODEGAS HAYA (D.O. UTIEL-REQUENA) dirigida per Eloy Haya
  • Dissabte 29 a les 13:30h: Tast amb BODEGAS VINYA NATURA (D.O. CASTELLÓN) dirigida per Eloy Haya

Balanç de la Fira Immobiliària

La regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, ha detallat les dades recollides sobre la Fira Immobiliària celebrada el cap de setmana passat. Van acudir al recinte de Fira Mercat Gandia 780 persones al Mercat Municipal del Prado. «Igual que la Fira Reformes, són fires molt tècniques. Abans de la seua celebració ja comptem que no va haver-hi tanta gent com en altres, però la valoració és molt positiva», ha comentat. D'aquestes 780, el 90% provenien de Gandia; un 9% de la resta de la Safor; i un 1% de fora de la comarca. Les valoracions han sigut d'un 9,1 per part dels visitants, mentre que els expositors l'han puntuat amb un 9,3.

Pujar