25 de maig de 2020 25/5/20

Èxit de les II Jornades de Salut Comunitària celebrades al Palau Ducal

Èxit de les II Jornades de Salut Comunitària celebrades al Palau Ducal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Èxit de les II Jornades de Salut Comunitària celebrades al Palau Ducal - (foto 2)
  Èxit de les II Jornades de Salut Comunitària celebrades al Palau Ducal - (foto 3)
  Èxit de les II Jornades de Salut Comunitària celebrades al Palau Ducal - (foto 4)

  El Palau Ducal va acollir ahir les II Jornades de Salut Comunitària "Teixint salut al territori" organitzades per l'Ajuntament de Gandia. L'activitat s'emmarca dins de totes les iniciatives posades en marxa després de la incorporació de Gandia a l'Estratègia de Promoció i Prevenció del Sistema Nacional de Salut i el IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana.

  A la Jornada van participar l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil; Amancio Pañuelas, director de Salut Pública de Gandia; Patricia Villena, assessora de la Coordinadora d'AMPAs; Luis Escobar, membre de l'Associació Salvem el parc de Sant Pere; i Luis Andrés Gimeno, metge i professor universitari especialitzat en medicina familiar i comunitària.

  A l'acte van acudir més de cent persones entre representants polítics, tècnics municipals, representants d'associacions escolars i professors, entre d'altres. Al llarg de la Jornada es va posar en valor la feina que de manera conjunta amb altres administracions, col·lectius i centres escolars s'està desenvolupant durant aquesta legislatura per millorar la salut de la ciutadania amb la introducció de diversos programes que fomenten l'alimentació saludable i la pràctica de l'exercici. Iniciatives que van més enllà del simple tractament mèdic dels problemes de salut.

  Liduvina Gil va expressar el seu agraïment a tots els que han participat en aquest projecte i "especialment a Joan Paredes, que ens va contagiar a la importància de treballar la salut des de totes les polítiques, incloent la participació activa de la ciutadania en les primeres jornades de Salut a què assistirem 2016 ".

  Finalment, i com a conclusió de la Jornada, Diana Morant va remarcar el paper dels ajuntaments en el camp dels esforços de la societat per a la millora de la salut de la ciutadania. De fet, una bona part de les aportacions dels sanitaris dels últims anys són realitzades des de l'àmbit local.

  "L'entorn urbà com a espai de relacions i d'activitat, marca unes pautes que habiliten una manera de viure que no sempre afavoreixen el major benestar i equilibri de les persones. Per això, des dels ajuntaments tenim les eines per fer d'aquests entorns urbans i físics, espais saludables, els quals han de ser un referent en la salut pública" va declarar l'alcaldessa qui ha finalitzat la seua intervenció afirmant que "En aquesta jornada hem pogut comprovar que la salut és un estat integral de benestar físic, mental i social en què influeixen els estils de vida individuals, l'habitatge, el medi ambient, l'entorn laboral... En definitiva, una ciutat serà saludable si inverteix en prevenció, en educació en valors, en qualitat de vida i en el benestar de les persones".

  Pujar