elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Gandia dóna suport a la vaga de l’ensenyament del 23 de maig

Compromís per Gandia dóna suport a la vaga de l’ensenyament del 23 de maig
  • Animen la ciutadania. preocupada per la deriva educativa reaccionària, conservadora i discriminatòria de la Generalitat, a concentrar-se a les 11 h del dijous pròxim a la plaça Major de Gandia, junt a la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic

Des del col·lectiu local de Compromís per Gandia ha manifestat tot el seu suport a la comunitat educativa del País Valencià i de Gandia que farà vaga el dijous pròxim, 23 de maig, per tal de protestar contra les mesures proposades pel Govern del PP-VOX, «que discriminen el valencià, segreguen i exclouen socialment amb el districte únic i contemplen importants retallades d’unitats, aules i professorat».

La vaga està convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, que integra col·lectius i moviments socials i culturals, com Escola Valenciana, els sindicats majoritaris de treballadores de l’ensenyament i d’estudiants, associacions de mares i pares...

Manifesten una profunda preocupació per la deriva educativa que promou el govern valencià, en la figura del conseller José Antonio Rovira Jover, amb un model educatiu reaccionari, conservador i discriminatori. «Tot indica que les seues actuacions van dirigides a limitar l’accés i la difusió a la cultura valenciana i l’aprenentatge del valencià, alhora que divideixen les famílies i degraden l’escola pública».

Per a Compromís per Gandia són raons més que suficients per donar suport a la vaga i animar la resta de la ciutadania de Gandia i la Safor-Valldigna a mostrar el suport a la comunitat educativa participant en la concentració organitzada en la plaça Major de Gandia per al 23 de maig mateix.  

«Cal exigir una educació pública de qualitat sense retrocessos i la retirada de l'anomenada llei de llibertat educativa; el districte únic segregador; la reversió de les retallades en infantil, primària, EOI, el Pla Edificant i per a la negociació de la millora de les condicions laborals del professorat», han conclòs. 

Pujar