18 de juliol de 2019 18/7/19

Campanya de comunicació sobre les ajudes socials

Campanya de comunicació sobre les ajudes socials - (foto 1)
MÉS FOTOS
Campanya de comunicació sobre les ajudes socials - (foto 2)
Campanya de comunicació sobre les ajudes socials - (foto 3)

El regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González, ha anunciat aquest matí una campanya de comunicació per visualitzar més les ajudes socials a les quals la ciutadania té dret. I és que s'ha detectat que hi ha molta gent que per por, vergonya o desconeixement no accedeix a les mateixes. "Volem que la gent sàpiga que l'administració pública està al costat de les persones. Una ajuda social no és un privilegi, sinó un dret fonamental a unes condicions de vida dignes".

En aquest sentit, el departament estrena nou logo: "Gandia, regidoria de les persones". I la primera campanya que es vol llançar comença hui, coincidint amb l'hivern. Sota el lema: "A Gandia cap persona sense llum, aigua o gas", es vol informar de les ajudes contra la pobresa energètica que l'Ajuntament i la Vicepresidència - Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat estan duent a terme. Més de 200 famílies de la nostra ciutat ja se n'han beneficiat. "Qualsevol persona que crega que reuneix els requisits mínims i que té dificultats econòmiques per pagar els rebuts de llum, aigua, gas o, fins i tot, un avís de tall del subministrament, pot posar-se en contacte amb l'assistenta social de barri. L'Ajuntament té un acord amb les companyies i automàticament aturem el procés. Aquestes grans empreses també tenen una responsabilitat social. No volem lamentar fets a Gandia com el que va passar amb la dona gran de Tarragona, qui va morir en un incendi provocat per un espelma després que li tallaren la llum".

L'objectiu és que cap persona a Gandia es quede sense aquests recursos fonamentals, sobretot als mesos d'hivern, el que s'anomena pobresa energètica. S'han imprès cartells informatius als respecte que seran penjats a tots els edificis públics, espais educatius, etc... de la ciutat.

Finalment, el regidor de Més Gandia s'ha mostrat esperançat pel que fa a la nova llei estatal sobre pobresa energètica que estudia el govern central.