elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovada la subvenció de la Generalitat per al programa anomenat Connecta Talent

  • El Pacte Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament de la comarca de la Safor desenvoluparà un nou programa en el període 2023-2024

  • La subvenció, de 465.000€, es destinarà a la contractació de personal per a formació, la captació del talent i la gestió d’ofertes de treball

El Pacte Territorial La Safor Empren ha rebut una subvenció de 465.500,00 euros (la de major quantia en tots els anys de la seua vigència), finançada per la Generalitat Valenciana a través de LABORA, per a desenvolupar un projecte anomenant “CONNECTA TALENT” que comença en maig de 2023 i finalitza el 31 de desembre de 2024. Estes ajudes estan pensades per a la contractació de personal que s’ocupe de la formació d’alumnat, la captació del talent i la gestió de les ofertes de treball des de l’Ajuntament de Gandia. És una forma de connectar l’empresariat amb els treballadors de tota la comarca, centralitzada en la capital de la Safor.

Aquest projecte es planteja com un programa d’inserció laboral i de foment de l’emprenedoria, que tindrà com a aspecte clau l’articulació i dinamització dels agents del territori per a afavorir i impulsar processos de captació i retenció de talent dintre de les empreses de la comarca.

Podem destacar al projecte dues actuacions essencials:

1- La creació d’una xarxa d’empreses interessades a participar en el projecte i susceptibles de ser empleadores de talent tecnològic.

2- La posada en marxa d’un Dispositiu d’Accés al Talent, entès com un conjunt d’actuacions sistematitzades però a la vegada flexibles, centrades en la captació i formació del talent local i la inserció en empreses de la comarca.

Exemple d’aquestes actuacions són la formació en competències que són clau hui en dia per a aconseguir i/o millorar l’ocupabilitat en el mercat laboral, amb l’ús de metodologies i eines innovadores utilitzades en els processos de selecció de personal actuals i que permeten posar en valor les competències i experiència de la persona candidata davant l’empresa; la gestió de pràctiques en empresa i la captació i gestió d’ofertes de treball; la difusió de les ocupacions digitals més demandades al mercat de treball actual i la formació relacionada amb aquestes competències, entre altres.

Recordem que aquest programa es desenvolupa a través d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, com a representant de tots els municipis de la Comarca, Ajuntament de Gandia, Federació Empresarial de la Safor –FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costera-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la GVA a través de LABORA.

Aquest Pacte pel Territori, ha estat renovat a l’actualitat pels membres que el subscriuen i serà enregistrat en el Registre de Pactes Territorials de la Comunitat Valenciana el proper mes de juny.

Cal posar en valor que l’actual projecte està alineat amb les estratègies de l’Acord Territorial de la Comarca de la Safor que pretén impulsar l’ocupació i el desenvolupament sostenible en la seues actuacions, i com aquestes poden constituir una oportunitat per al desenvolupament econòmic i social de comarca i l’avanç cap a una societat del coneixement integradora i en igualtat d’oportunitats.

Pujar