elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UMH organitza la segona sessió del cinefòrum A REVOLUTIONARY LOVE/UN AMOR REVOLUCIONARI

  La Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx ha organitzat el cinefòrum A REVOLUTIONARY LOVE/UN AMOR REVOLUCIONARI, que tindrà lloc cada tercer dimarts de cada mes als 4 campus de la UMH, en horari de 18:00 a 20:30 hores. Aquest cinefòrum té la intenció de convertir-se en un punt de trobada per a l'alumnat, el professorat, tot el personal de la UMH i persones interessades en general que vulguen traspassar les fronteres de l'amor romàntic, conèixer i comprendre la diversitat des d'altres visions i perspectives. La segona sessió se celebrarà demà dimarts, 12 de desembre.

  El cinefòrum forma part d'un projecte que la UMH ha signat amb la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

  Les pel·lícules que es projectaran als 4 campus demà dimarts, 12 de desembre, són les següents: "Haz lo que debas", de Spike Lee, al campus d'Elx; "Cuestión de Actitud", de Panos Koutras, al campus de Sant Joan d'Alacant; "XXY", de Lucía Puenzo, al campus d'Oriola-seu Saleses i "Fatima", de Philippe Faucon, al campus d'Altea.

  Durant les sessions, hi haurà una presentació de la pel·lícula i un col·loqui posterior a cada campus, a càrrec de professorat, alumnat o Personal d'Administració i Serveis (PAS). El coordinador d'aquesta activitat és el professor del Departament de Ciències Socials i Humanes de la UMH, integrant del CIEG i director del màster d'Antropologia Social Pràctica de la Universitat, Jordi Ferrús Batiste.

  La pel·lícula "Haz lo que debas" té lloc en Bedford Stuyvesant, un dels barris més humils de Brooklyn, on viuen diverses famílies de raça negra, alguns hispans, una parella de comerciants vietnamites i una família italoamericana que té una pizzeria. Mookie, un noi que treballa de repartidor de pizzes, coneix bé els veïns i és testimoni privilegiat no només de la vida quotidiana del barri, sinó també de les tensions i del racisme d'alguns dels seus habitants.

  D'altra banda, en la pel·lícula "Cuestión de actitud", Dany i el seu germà Odysseas, de 16 i 18 anys, emprenen la ruta d'Atenes a Tessalònica per a buscar el seu pare, un home grec que mai han vist. Albanesos per part de mare, els xics són estrangers al seu propi país i esperen que el seu pare els reconega per obtenir la nacionalitat grega. A més, Dany i Ody es van fer la promesa de participar en un concurs de cant popular que podria canviar la seua vida. Aquest viatge posarà a prova la força del vincle que els uneix, el seu costat infantil i el gust per les cançons italianes.

  "XXY" és una singular adolescent de quinze anys que amaga un secret. Poc després del seu naixement, els seus pares, Kraken (Ricardo Darín) i Suli van decidir deixar Buenos Aires per viure, aïllats del món, en una cabanya de fusta a la vora del mar. El que pretenien era que la seua filla cresquera lliure de qualsevol tipus de prejudicis, protegida i feliç, fins que arribara el moment de decidir quin camí havia de seguir.

  "Fatima" és una musulmana immigrant d'origen àrab que és mare de dues filles: Souad, una adolescent rebel de 15 anys, i Nesrine, una jove de 18 anys que està començant la universitat i vol ser metgessa.

  Aquestes sessions se celebraran a la Sala de Graus de l'edifici Torreblanca del campus d'Elx, a la Sala de Graus de l'edifici Francisco Javier Balmis del campus de Sant Joan d'Alacant, a la sala 2.4 de l'edifici Casa del Paso del campus d'Oriola i a l'aula 1.1 de l'edifici Albir del campus d'Altea.

  Pujar