22 de novembre de 2019 22/11/19

Les festes de Crevillent comptaran amb un punt lila

Les festes de Crevillent comptaran amb un punt lila - (foto 1)
  • Crevillent lliure d’agressions sexistes, aquest és el lema triat per a la campanya de sensibilització i ajuda de dones a dones

L’Ajuntament de Crevillent per segon any consecutiu comptarà amb un punt lila a les festes patronals de moros i cristians. Els punts lila són espais segurs on s’atén, s’informa, i es sensibilitza al públic. Són un espai d’ajuda a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seua principal funció és la de conscienciació i prevenció cap a les dones, per a que totes i tots puguem gaudir d’unes festes lliures.

La regidoria d’igualtat vol agrair en primer lloc a les associacions crevillentines LGTBI i Associació Feminista Isabel Alfonso Candela que de manera altruista col·laboren amb l’ajuntament per a que les festes de Crevillent siguen més segures. Són moltes les reunions que la regidoria i les associacions han mantingut per a millorar tots els punts que es van veure al passat any que s’havien de millorar.

Les voluntàries del punt lila van rebre una formació exclusiva per al punt de la mà de la psicòloga Maria Arenas. A més, dins del voluntariat el punt compta amb professionals de diverses branques com: advocades, psicòlogues, auxiliars d’infermeria, traductores d’anglès, entre altres. És a dir, comptem a unes voluntàries molt preparades per a la tasca a desenvolupar.

Aquest any, el protocol d’actuació de les voluntàries al punt ha estat revisat de manera conjunta amb la Policia Local de Crevillent. També s’ha establert un protocol d’actuació des del propi punt lila i la Policia Local sobre com serà el contacte directe amb les agents que estiguen a la barraca. El principal objectiu d’aquest és establir una relació directa davant d’algun cas d’actuació que requerisca la presència policial. A més a més, el punt estarà prop dels serveis sanitaris que estaran al dispositiu de les festes.

Els dies que el punt lila estarà en funcionament seran el divendres 27, de 18:00h fins a les 20:30h, on es realitzarà més una campanya de sensibilització i prevenció. Després, el mateix dia, estarem presents de 1:00h fins a les 5:00h. Els dies 4 i 5 d’octubre estarem presents al carrer Oscar Esplà, des de les 0:00h fins a les 5:00h.

El punt lila és un espai de sonoritat de dones cap a dones, però la regidora d’igualtat, recorda que no se li negarà l’atenció ni la informació a cap persona per temes de gènere.

Ana Vanesa Mas, regidora d’Igualtat recorda a la població de Crevillent la necessitat de gaudir d’unes festes lliures i des del respecte cap a les dones. El punt lila estarà a disposició de qualsevol persona que necessite ajuda davant certes situacions.

ocultar
Les festes de Crevillent comptaran amb un punt lila
Pujar