elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tallers d’orientació laboral per a més de 60 persones en risc d’exclusió

  La regidoria de Benestar Social posa en marxa una nova acció formativa, en aquesta ocasió es tracta de tallers d'orientació laboral dirigits al col·lectiu de persones en risc d'exclusió social. L'objectiu d'aquestos és millorar la situació laboral d'aquestes persones eliminant les problemàtiques de discriminació que obstaculitzen el seu accés efectiu al mercat de treball. La metodologia dels tallers es basa en la mobilització i l'estímul per a la recerca d'ocupació.

  Els tallers inclouen tant accions individuals com grupals, es van iniciar el 24 d'octubre i està previst que finalitzen el 14 de desembre, amb una duració aproximada de 150 hores.

  Són més de 60 les persones que es beneficien d'aquestes accions que tractaran temes tan importants com l'historial professional de cadascú, la creació del perfil professional o la planificació de la recerca de cerca d'ocupació, entre molts altres.

  Els tallers estan coordinats per l'equip social de base del departament de Benestar Social i compten amb dos orientadores laborals que s'encarreguen de desenvolupar els tallers i fer-ne el seguiment de l'evolució individual.

  La regidora de Benestar Social, Mireia Estepa, apuntava que el «risc social va vinculat, majoritàriament, a la falta d'un treball digne» i explicava que «posem en marxa aquest programa per a dotar a les persones de ferramentes per trobar feina i així ajudar-los amb l'eixida de la situació-problema en què es troben. El nostre compromís amb la ciutadania és el seu benestar i per això posem al seu abast els recursos que els facen més fàcil trobar feina».

  Pujar