elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria d’Educació invertix 97.100 € en equipament per als centres educatius de Cocentaina, la major inversió feta mai del romanent

  La regidoria d’Educació ha invertit 97.100 € del romanent en continuar renovant i millorant les instal·lacions de les escoles públiques, Real Blanc, Bosco i FPA Beniassèn, quantia que es suma a la del pressupost general anual.

  Tot i que la inversió destinada als centres hauria de vindre de la Conselleria d’Educació, ja que els ajuntaments no tenen competències en aquesta àrea, més enllà del pur manteniment dels edificis, des del consistori s’ha volgut invertir en la millora de les escoles.

  El Real Blanc ha sigut qui ha rebut la quantia més alta de les inversions del romanent, ascendint a vora 52.000 € per a instal·lar un nou parc infantil, canviar i disposar de més monitors (pissarres digitals), megafonia per al pati i insonorització del menjador. Aquesta escola també disposava d’una partida de més de 18.000 € per pintar el centre, que finalment no s’ha pogut dur a terme, en primer lloc pels canvis de concepte plantejats des del centre i, posteriorment, perquè cap empresa va voler presentar-se al contracte menor, un problema que les administracions es troben sovint.

  El CEIP San Juan Bosco ha invertit 32.100 € en adquirir una nova fotocopiadora, ordinadors i monitors (pissarres digitals). Pel que fa a la FPA Beniassèn també ha optat per dotar de més monitors al seu centre i renovar els existents amb una quantia de 13.000 €.

  La regidora d’Educació, Mireia Estepa, destaca «el treball que han fet diferents tècnics de l’ajuntament, ja que mai hem tingut tècnic d’Educació i entre diverses persones han hagut d’assumir la feina extra de tramitar cadascun dels contractes, amb la càrrega que això suposa per al seu dia a dia». A banda, assenyala que «estic molt satisfeta perquè esta inversió és la més gran que ha fet mai l’ajuntament des del romanent i perquè han sigut les respectives direccions dels centres qui han fet les propostes d’allò que necessitaven».

  Pujar