elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Patronat de Cocentaina prepara la festa del Sagrat Cor de Jesús

El Patronat de Cocentaina prepara la festa del Sagrat Cor de Jesús
  MÉS FOTOS
  El Patronat de Cocentaina prepara la festa del Sagrat Cor de Jesús - (foto 2)

  Un any més, a penes finalitza la festivitat del Corpus, el Patronat organitza i celebra la festa del Sagrat Cor de Jesús, una devoció que a Cocentaina naix de la mà de mossén Eugenio Raduan.

  L’entitat, en el 2022 va celebrar el centenari de la seua fundació i servici al poble. En aquest 2023, el calendari d’actes començarà el diumenge 11 de juny amb el vessant esportiu del Patronat i un partit amistós amb la participació dels veterans. Cal dir també, que des de la junta que presideix Jordi Boyero ja han enramat la plaça i l’edifici per avisar als veïns i veïnes de la proximitat de la festa.

  Els actes avançaran el dilluns 12 amb una vesprada de campionats d’escacs, futbolí, tenis taula, futbol 3x3, handbol, “peonza” i molts tallers dirigits als més menuts de la casa. Totes aquestes activitats començaran a les 17:30h a la mateixa seu i pati del Patronat, ubicat a la plaça mossén Eugeni Raduan.

  A partir de dimecres, la festa segueix amb l’apartat cultural i l’actuació del cor i rondalla L’Amistat, dimecres 14 a les 20:30h i la representació de dos sainets a càrrec del grup de teatre del Patronat, dijous a les 21h al pati del Patronat.

  Divendres és el dia de la festa gran, el dia del Sagrat Cor de Jesús i la part religiosa centra tots els actes a celebrar: primer amb l’Eucaristia a l’Església de Santa Maria, en memòria de mossèn Eugenio Raduan Pascual i amb la participació especial dels xiquets i xiquetes de 1a Comunió. Després de la Missa, sobre les 21h hores tindrà lloc la processó pels carrers de costums i amb la imatge del Sagrat Cor de Jesús portat en andes pels mateixos xiquets i xiquetes de Comunió. Finalitzada la processó, al pati del Patronat tindrà lloc una dansà infantil i l’entrega de trofeus de les competicions infantil del dilluns i de l’equip d'handbol femení del Patronat. Tot seguit tindrà lloc dos homenatges, un per a Asunción Giner Llorens, en agraïment per la llavor i dedicació al Patronat i l'altre, esportiu, al club de bàsquet Iris Contestà per mantindre els 50 anys del bàsquet a Cocentaina.

  Sens dubte, és la setmana del Patronat, aquest ens que va fundar mossén Eugenio Raduan per a que els jóvens tingueren esport, cultura i religió i que cent anys després, seguint mantenint el mateix esperit i tot, sota la protecció del Sagrat Cor de Jesús.

  Des de la directiva del Patronat, presidida per Jordi Boyero, conviden a la gent a participar dels actes organitzats, especialment als més menuts el dilluns en els tallers i campionats, així com a la resta del poble a assistir tant al concert, com al teatre i al dia ran, fent una crida especial als xiquets i xiquetes de Primera Comunió.

  Pujar