elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oberta la cita prèvia per a sol·licitar la matrícula dels nivells C1 i C2 de valencià de la Junta Qualificadora

  • El tràmit està disponible en la pàgina web de la Junta des de les 9 del matí del 7 de juliol fins a les 9:00 h del 12 de juliol de 2022

Fa tot just una setmana que anunciàvem l’inici de la matrícula de la Junta Qualificadora per als nivells A2, B1 i B2, ara comuniquem que s’ha obert la dels nivells C1 i C2, sens dubte els més demandats.

Recordem que segons la Resolució de convocatòria per a obtenir els certificats oficials administratius de coneixements de valencià de les proves de la Junta Qualificadora de 2022, enguany tots els exàmens de la Junta tindran lloc el dissabte 15 d’octubre, en concret el nivell C1 serà en horari de matí, a partir de les 9.00 h, i el C2 i en horari de vesprada, a partir de les 16.00 h.

Aprofitem per a recordar que les persones interessades podran matricular-se en tots els nivells de coneixements de llengua que desitgen, sempre que les proves no coincidisquen a la mateixa hora. Així mateix, cal dir que per a matricular-se és un requisit imprescindible haver complit els 16 anys en el moment de realitzar la prova i que es pot fer la matrícula del nivell que es desitge sense necessitat d'acreditar el nivell anterior.

El tràmit que s’acaba d’obrir correspon a la sol·licitud de cita prèvia de torn de matrícula, és a dir, un primer pas abans d’efectuar la matrícula. Per tant, s’ha de fer clic en «sol·licitar cita prèvia» i emplenar el formulari amb les dades de la persona que farà la prova, de manera que, en finalitzar el procés, l’aplicació indicarà la data i la franja horària en què podrà fer matricula. La sol·licitud de cita prèvia no requereix signatura electrònica.

A continuació, i per a completar el tràmit, s’ha d’entrar de nou en la web https://provesjqcv.gva.es el dia i l’hora que s’havia assignat en la cita prèvia anterior i polsar la icona «Matrícula (després de cita prèvia)» per a formalitzar la matrícula i realitzar el pagament de la taxa, que es fa també de manera telemàtica mitjançant targeta bancària o càrrec en compte, i que en el cas del C1 i el C2 és de 25,98 €.

És molt important avisar que les persones aspirants amb torn de matrícula assignat hauran de realitzar la matrícula telemàtica i el pagament de la taxa necessàriament en la data i en la franja horària que se’ls haja assignat. El tràmit de matrícula es pot realitzar amb certificat electrònic, però no és un requisit. Així mateix, també és important destacar que la cita no garanteix l'obtenció de plaça, per la qual cosa es recomana que la persona sol·licitant efectue la matrícula al més prompte possible en l'horari assignat en la cita.

En la pàgina web de la Junta Qualificadora s’ha publicat un tutorial i les instruccions per a completar correctament el formulari en línia, que, com hem dit, es pot tramitar telemàticament amb una clau d’accés, o bé amb Certificat Digital si es disposa d’aquest sistema d’identificació.

El regidor de Promoció Lingüística, Ivan Jover, destacava que l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià, situada al Pla de la Font, està a disposició de les persones que necessiten ajuda o, fins i tot, que necessiten models d’examen o exercicis específics per a preparar les proves. Així mateix, també apuntava que des del mes de febrer ha estat en marxa un curs de Valencià en línia que va acabar el passat mes de maig, de manera que les persones inscrites podran continuar preparant les proves d’octubre, ja que la plataforma no es tancarà. Així mateix, recordava que al mes de setembre es tornaran a fer algunes classes de repàs per a preparar, especialment, l’àrea d’expressió oral.

Pujar