elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pla de neteja especial a Cocentaina per a fer front al COVID-19

  Durant estos dies s'ha procedit a la neteja amb aigua clorada a pressió de tots els contenidors de la població, així com la ubicació d’estos.

  També s'està procedint a la neteja de zones més sensibles de contaminació, com la contornada del Centre de Salut, zones de comerç autoritzades per a la seua obertura, el mercat municipal i les farmàcies, així com els llocs on més aglomeració de persones puga produir-se.

  En estes zones es procedeix també a la neteja del mobiliari urbà veí. A més a més, aquestes neteges es continuaran realitzant amb assiduïtat.

  El servici d'Ecoparc està disponible, en el seu horari habitual, només per a atendre a les xicotetes empreses que solen fer ús d’ell. Cal recordar als ciutadans que l'estat d'alerta en què ens trobem no permet desplaçaments que no siguen  de necessitat, per tant, si es desplacen a l'Ecoparc, no seran atesos si no és una urgència. El personal de l'Ecoparc, en cap concepte, ajudarà a descarregar res de cap vehicle.

  El servici de recollida d'efectes i voluminosos es continua realitzant en els mateixos dies: dimecres i dissabtes. Es pot concertar cita cridant al telèfon 965335204 i els efectes han de ser depositats el dia i l’hora que s’indique, en la vorera del domicili, intentant no entorpir el trànsit de persones.

  “Des de la Regidoria de Neteja viària i Recollida de Residus urbans (RSU) preguem als ciutadans que complisquen amb els horaris d'abocament de residus en els contenidors i que siguen depositats en l'interior. Som conscients que això pot suposar un esforç per a algunes persones, és per això que sol·licitem a la població que, en la mesura que siga possible, siguem solidaris amb els més vulnerables”, apunta Paqui Ruiz.

  Així mateix la regidora de l`àrea afegix, “demanem que es seguisquen les recomanacions d'higiene i cures que ens han demanat a tota la població. Recorden que les màscares protectores i guants de làtex o nitril no són reciclables i han de depositar-se en el contenidor de la resta (verd) en una bossa tancada. A més a més, també demanem que es continuen reciclant envasos, cartó i vidre”.

  Finalment, sol·licitar a tota la ciutadania de Cocentaina la seua col·laboració en estos dies i que, en la mesura que siga possible, faciliten la tasca del personal de neteja.

  Al servici de neteja viària i recollida de residus, agrair-los el gran esforç que suposa la tasca que realitzen durant tot l'any i especialment davant d'esta situació.

  Pujar