elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

l’Ofrena infantil a la Mare de Déu col·laborarà un any més en Càritas

l’Ofrena infantil a la Mare de Déu col·laborarà un any més en Càritas

  El 21 d’abril, és el tercer dia de la trilogia mariana en el que els més menuts prenen un protagonisme especial: és el dia de l’ofrena infantil on els xiquets del poble, igual que va fer l’escolanet Gaspar aquell 19 d’abril de 1520, pregonen ben fort l’estima que li professen a la seua Mareta.

  Aquest dia es realitza l’ofrena infantil, una acte que comença a les 9:30h del mati a l’Església de Santa Maria amb la participació de les guarderies locals, mentre que de la part alta del Passeig, es congregaran els alumnes dels tres centres educatius. Assenyalar que també poden participar xiquets i xiquetes que no estan escolaritzats en Cocentaina, simplement han d’acudir i col·locar-se en el seu curs escolar.

  Una vegada arribats a Santa Maria els xiquets li cantaran i li recitaran versos a la Mare de Déu, mentre realitzen l’ofrena.

  Un any més, aquesta ofrena col·laborarà amb Càritas per a arreplegar productes d'higiene per al centre de Sant Esteban de València. Un lloc que acull a persones sense llar i necessitades.

  És per això que també s’ha designat per cursos els productes que des de València han demanat i que els resulten més necessitats:
  - Infantil (Paper higiènic, paper cuina, mocadors paper, tovallons)
  - 1r i 2n primària (Baietes, fregalls, sabó, paper cuina)
  - 3r i 4t primària (Sabó de mans, desodorant, colònia, crema hidratant, crema de mans)
  -5é i 6é primària (espuma d'afaitar, fulles d'afaitar, pasta de dents, raspalls)
  - ESO (Xampú, gel, compreses)

  Com els dèiem, des de la part alta del Passeig, començarà la desfilada amb la colla Mal Passet i els comtes i mossèn obrint la comitiva. Arribats a l’Església eixe dia també, s’aprofita per a fer entrega dels premis de concurs de dibuix i poesia així com per a elegir als comtes i mossén de les festes de 2025.

  La jornada seguirà amb la dansà infantil a càrrec del grup de danses Cocentaina i la Fireta que organitzen els júniors Generació Oberta i Sol Sortit. Tot açò es durà a terme a la plaça de l’Església.

  La Pia unió convida a tots els xiquets i xiquetes a participar en aquest dia, on a més de pregonar la nostra fe a la Mare de déu del Miracle, tenim l’oportunitat d’ajudar als més necesitats des de lo més senzill: l’ofrena.

  Pujar