elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Cocentaina prepara la Festa de la Corriola

L’Ajuntament de Cocentaina prepara la Festa de la Corriola

  Des de la Regidoria de Tradicions de l’Ajuntament de Cocentaina està preparant-se, un any més, la tradicional Festa de la Corriola que se celebra al paratge del Santa Bàrbara cada 8 de desembre.

  Com és ban sabut, aquesta tradició tan contestana consisteix a pujar a l'ermita de Santa Bàrbara i acostar-se a tocar la campana, un fet que ja genera una assistència multitudinària, però, a més, tant grans com menuts aprofiten per a esmorzar allí «la Corriola» una rosca de pa redona feta amb un llevat especial que s’acompanya amb una llonganissa roja tendra.

  Com cada any, enguany també hi ha previstes una sèrie d’activitats per a amenitzar l’acte i entretenir els assistents, que podran eixir a les 9.30 h des del Racó del Nadal en direcció al paratge acompanyats de la Colla Mal Passet. A les 10.00 h està programada una animació lectora a càrrec de Jordi Raül Verdú, que ens contarà el que conté el seu darrer llibre publicat al voltant de la tradició contestana de la Corriola.

  En acabar aquesta activitat, està prevista l’actuació de la Muixeranga Penyeta Blanca, acompanyada per les dolçaines i els tabals del Mal Passet. Finalment, seran els Júniors MD qui organitzaran una sèrie de jocs per a esplaiar els més menuts.

  Paqui Ruiz, regidora de Tradicions a l’Ajuntament, convida un any més tot el poble de Cocentaina i les localitats veïnes de la comarca a participar en aquest costum de la Corriola que cada 8 de desembre se celebra en un indret tan fabulós com és el paratge de Santa Bàrbara, envoltats de naturalesa i de cultura popular.

  Pujar