elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Cocentaina estrena un nou taller d’ocupació que donarà feina i formació a 10 persones del poble

  El passat 7 de novembre de 2022 va començar un nou taller d’ocupació subvencionat per la Direcció General del LABORA, l'Ajuntament de Cocentaina i Fons Social Europeu, destinat a la contractació de persones aturades que compleixen els requisits de tindre 18 anys o més, ser demandant d'ocupació, estar registrada en els serveis públics d'ocupació o ser persona ocupada registrada en millora d'ocupació i complir els requisits establits en la normativa d'aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l'aprenentatge.

  Les 10 persones beneficiàries han iniciat ja les pràctiques professionals i diverses activitats formatives complementàries en diferents àrees i departaments municipals: biblioteca, centre social, ajuntament, oficina tècnica i poliesportiu.

  El taller d'ocupació té com a objectiu formar en activitats administratives amb la finalitat de millorar l'ocupabilitat de l'alumnat i la seua inserció laboral.

  Per a l'execució d'aquest projecte, l'Ajuntament ha rebut una subvenció que ascendeix a 251.354,40 euros, destinada a la contractació dels 10 alumnes-treballadores, una directora i una docent, així com per al desenvolupament de les actuacions establides en el projecte formatiu. Una quantia a la qual l’entitat municipal també ha de fer una aportació econòmica per sufragar totes les despeses.

  Toni Hernández, regidor d'Ocupació, ha recordat que “gràcies a aquests certificats de professionalitat s'ofereix la possibilitat d'aprendre un nou ofici, la qual cosa augmenta les oportunitats de les persones que més el necessiten i els obri una nova porta al mercat laboral”.

  Pujar