elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’aigua de l’Alcúdia ja és apta per al consum humà

    L'Ajuntament de Cocentaina anuncia que l'aigua del depòsit de Sant Cristòfol que abastix a la pedania de l'Alcúdia i al polígon industrial, ja és apta per al consum humà. Després de l'episodi de pluges de desembre el pou que subministra aigua al depòsit de Sant Cristòfol mostrava uns índexs de terbolesa, partícules de fang en suspensió, que van anar rebaixant-se amb el temps. Durant els últims mesos l'aigua de la pedania mostrava uns paràmetres de terbolesa en xarxa correctes; no obstant això els del dipòsit superaven per escasses dècimes allò que permet la normativa i l'Ajuntament no podia donar l'apte a l'aigua.

    Des de l'administració local es van buscar solucions alternatives com la implantació d'una planta de filtres subvencionada per Diputació o la declaració d'excepcionalitat per part de la Direcció General de Salut Pública, totes dos denegades. L'Alcaldessa i el Regidor de Sanitat es van reunir amb els veïns i veïnes de l'Alcúdia per a explicar-los el problema i agrair-los la seua comprensió, ja que el problema s'havia produït per causes naturals i la solució immediata no estava a les mans de ningú més que de la natura. Durant aquests 5 mesos s'han fet analítiques diàries per a fer el seguiment adequat i s'han mantes reunions amb el cap de l'àrea de Salut d'Alcoi per a garantir que l'Ajuntament estava fent bé el control de l'aigua. Finalment la terbolesa ha anat baixant i ja es pot garantir que l'aigua és totalment apta per al consum humà, tal com mostren les analítiques del laboratori.

    En els pròxims dies els tècnics restabliran el subministre d'aigua del dipòsit de Sant Cristòfol al nucli urbà de Cocentaina, com estava abans de les pluges, açò pot produir alguns problemes de terbolesa que duraran unes hores, ja que la xarxa està bruta de Desembre i cal netejar-la.

    Pujar