elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Junta Local de Seguretat es reuneix per als Moros i Cristians

La Junta Local de Seguretat es reuneix per als Moros i Cristians
  • La Junta Local de Seguretat s’ha reunit per a decidir quines mesures de protecció es posaran en marxa de cara a les festes patronals en honor a Sant Hipòlit

MÉS FOTOS
La Junta Local de Seguretat es reuneix per als Moros i Cristians - (foto 2)
La Junta Local de Seguretat es reuneix per als Moros i Cristians - (foto 3)

L’Ajuntament de Cocentaina vol garantir unes festes segures per a tots els contestans i contestanes i, per aquest motiu, el dilluns 7 d’agost, ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat, on s’ha decidit engegar un Pla d’Autoprotecció que coordine els esforços de l’administració local i estatal, així com les mesures de seguretat que es duran a terme (eixides d’emergència, vies de pas, barreres de seguretat, controls) i les accions dels diferents efectius policials que seran desplegats entre l’11 i el 14 d’agost.

Ha assistit Carlos Sánchez, subdelegat del Govern en Alacant, que ha valorat molt positivament la reunió i ha felicitat l’Ajuntament per l’estreta col·laboració existent amb la Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers... Per acabar, ha recomanat «zero alcohol, zero drogues i zero mòbil al volant» durant les festes.

En paraules de Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Festes, «és la primera vegada que es convoca la Junta Local de Seguretat i estem segurs que aquesta iniciativa serà clau per a la seguretat de Cocentaina durant els Moros i Cristians. Volem assegurar el benestar de tots els nostres veïns i garantir unes festes tranquil·les i, sobretot, segures».

Segons Rubén Muñoz (PSOE), regidor de Seguretat, «l’objectiu d’aquesta reunió és assolir una coordinació perfecta amb les forces de seguretat». A més, ha afegit que «tindrem entre 110 i 120 efectius durant els quatre dies de festes i, per tal d’evitar qualsevol classe d’agressions, recomane que la gent s’hi baixe l’aplicació Alertcops».

Finalment, Jordi Pla (Compromís), alcalde de Cocentaina, ha volgut «agrair la gran tasca que els agents de seguretat estan duent a terme al nostre poble» i ha recordat que «per primera vegada, Cocentaina tindrà un Punt Violeta amb el qual, des de l’Ajuntament, volem combatre qualsevol classe de violència masclista durant els Moros i Cristians».

Pujar