23 de novembre de 2020 23/11/20

La Fira de Tots Sants de Cocentaina, només a un pas perquè siga declarada d'Interés Turístic Internacional

La Fira de Tots Sants de Cocentaina, només a un pas perquè siga declarada d'Interés Turístic Internacional - (foto 1)

  L'Ajuntament de Cocentaina espera la resposta definitiva de la Secretaria General de Turisme, depenent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern d'Espanya, per tal de confirmar la declaració de la Fira de Tots Sants com a Festa d'Interés Turístic Internacional. Aquest és l'últim pas que queda pendent i d'aquesta manera la Fira de Tots Sants rebrà una nova distinció i reconeixement que es sumaran a les ja aconseguides en anys anteriors com a Bé d'Interés Cultural Immaterial (2018), Festa d'Interés Turístic Nacional (2012) i Festa d'Interés Turístic Autonòmic (2007).

  El passat 19 de febrer, l'Ajuntament contestà va lliurar l'expedient complet a l'Agència Valenciana de Turisme, primer estament i organisme encarregat d'aprovar aquest primer pas administratiu. La resposta de l'AVT no es va fer esperar i el seu Director General Josep Gisbert, confirmava a l'administració contestana el seu vistiplau a l'informe presentat i el seu trasllat al Govern central, en complir tots els requisits necessaris.

  Com déiem, ara només queda pendent l'aprovació del dictamen per part de la Secretaria General de Turisme i la Fira de Tots Sants sumarà una nova distinció com a Festa d'Interés Turístic Internacional.

  Aquest expedient ha sigut, segons Mariona Carbonell, regidora de Fira de l'Ajuntament de Cocentaina, el més costós econòmicament i administrativament de tots els treballats fins ara. “No obstant això”, apunta la regidora, “en el futur dóna peu a adquirir molts més beneficis econòmics als quals tan sols les festes internacionals poden accedir”.

  Entre les accions que s'han portat avant per acompanyar aquest expedient, trobem la difusió informativa que s'ha fet de la Fira de Tots Sants de Cocentaina a altres països veïns com són Portugal, França i Andorra.

  Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, confia en “poder celebrar prompte la declaració de la Fira de Tots Sants com a Festa d'Interés Turístic Internacional. La Fira i tots els contestans i contestanes bé mereixen un reconeixement com aquest, a la feina ben feta durant tants anys per a seguir celebrant una Fira com la nostra, amb tanta càrrega històrica i tradicional però també adaptant-la al pas del temps i a les tendències i novetats que ens presenta la indústria i el mercat actual”.

  Pujar