23 de setembre de 2020 23/9/20

Filà Llana de Cocentaina: 150 anys amb la festa

Filà Llana de Cocentaina: 150 anys amb la festa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Filà Llana de Cocentaina: 150 anys amb la festa - (foto 2)

  La Filà Llana de Cocentaina ha fet entrega a les autoritats civils i festeres de la Vila Comtal d'una insígnia commemorativa de l'efemèride que la Filà celebra enguany: l'existència de la mateixa almenys als últims 150 anys.

  A la llum d'un document històric de les nostres festes amb el que treballa la Comissió d'Arxiu i Patrimoni Fester es va poder documentar aquesta important referència històrica per a la Filà. Aquest document, que inclou un Reglament per a l'organització de les Festes datat a 1853 i les actes de la Comissió organitzadora de les Festes des d'aquell any, comprèn diversos escrits on es deixa constància de la participació d'un representant de la Filà Llana, sent la referència més antiga la de l'any 1868.

  La Filà Llana comença aquestes festes i fins finals d'any una sèrie d'actes per commemorar aquesta efemèride i ho inicia amb la presentació d'aquesta insígnia que lluiran els llaners i llaneres als seus trages aquestes festes. El disseny de la mateixa ha estat obra del conegut escultor contestà Moisès Gil qui ja l'any passat va realitzar l'escultura amb la qual la Filà va agrair al seu abanderat la realització del càrrec.

  La Filà Llana ha volgut amb aquesta entrega al President de la Junta de Festes, a l'Alcaldessa i a la Regidora de Festes inaugurar els actes d'aquest aniversari i que continuaran el pròxim dissabte amb la participació d'una esquadra especial i d'un banderí commemoratiu a l'Entrada i amb l'estrena d'unes noves espingardes artesanals per part de l'esquadra de la Primera Diana.

  Pujar