elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La festa de la «Corriola» de Cocentaina aspira a ser d'Interés Turístic Local

La festa de la «Corriola» de Cocentaina aspira a ser d'Interés Turístic Local

    En el passat plenari municipal contestà del 25 de febrer, es va acordar sol·licitar a Turisme Comunitat Valenciana la declaració de la celebració de la Corriola com a festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

    Aquesta tradició contestana que es celebra cada 8 de desembre, dia de la Puríssima, al costat de l'ermita de Santa Bàrbara de Cocentaina, conté els valors que poden permetre la citada declaració honorífica, i amb aquesta dotar de més rellevància i protecció aquesta celebració popular, tenint en compte la història de la festa, la seua importància, la seua tradició popular, la repercussió pública de la seua celebració, i la difusió que s'ha produït en els mitjans de comunicació en els últims anys.

    En el seu origen, la festivitat tenia lloc quatre dies abans del dia de celebració actual, és a dir, el 4 de desembre, dia de la festivitat de Santa Bàrbara. El que significa que realment la festa està dedicada a aquesta Santa, protectora contra tempestes, i a la qual es demanava protecció per a la collita de l'oliva, cultiu tradicional contestà, que es recull per aquestes dates. La tradició mana pujar a l’ermita i menjar la típica llonganissa roja amb el rotllo de pa alhora que es fa sonar la campana de l’ermita.

    El regidor de Turisme i Cultura, Iván Jover, considera necessària aquesta declaració per a  potenciar, conservar i difondre aquesta festa, com també per a la promoció dels seus valors culturals, lúdics i festius.

    Pujar