elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de participació al I Concurs de Curts «Influencer de Participació Ciutadana»

Èxit de participació al I Concurs de Curts «Influencer de Participació Ciutadana»
  MÉS FOTOS
  Èxit de participació al I Concurs de Curts «Influencer de Participació Ciutadana» - (foto 2)

  En setembre la regidora de Participació Ciutadana, Mireia Estepa, compartia les bases del concurs amb tots els centres educatius del poble perquè ho feren arribar als xiquets i xiquetes, públic a qui anava dirigit el concurs. Finalment, l'únic centre que participava d'aquesta proposta va ser l'IES Pare Arques, que a través dels seus professors Roderic Ortiz i Antoni Barceló, animaven a 72 joves de 3r i 4t de l'ESO a presentar-se al concurs.

  El jurat, format pels membres del Consell que van assistir a la gala: Mariona Carbonell, Purificación Pascual, José Cantó i la regidora, van valorar si el curt transmetia la importància de la participació, si era atractiu, amb un missatge clar i si la imatge i el so eren de qualitat, a més de complir amb les bases del concurs.

  Mireia Estepa, regidora de l'àrea es mostrava a la gala molt contenta amb la gran acollida del 1r concurs i agraïa l'alta participació: «que 72 joves del nostre poble s'hagen implicat al concurs ens demostra que per a elles i ells és important tindre veu en les decisions de Cocentaina i això és una magnífica senyal. A més, els curts estan treballadíssims i al jurat ens ha costat decidir perquè hi ha molts vídeos dignes de campanya publicitària, totes i tots mereixen un gran reconeixement». L'alcaldessa també donava les gràcies als dos professors implicats «perquè els mou que l'institut siga un espai vinculat i participatiu en la vida social del nostre poble».

  El curt guanyador que serà l'encarregat de protagonitzar la campanya publicitària de difusió de la Participació Ciutadana és el protagonitzat per Álex Garrido Cortés i Yue Casanova Richart, alumnes de 4t de l'ESO. Un curt que amb un toc d'humor explica clarament la participació i mostra les possibilitats que s'obrin amb aquesta.

  Un altre curt que va rebre una menció especial per part del jurat, va ser el realitzat per Gema Bernabeu Segura i Emma Moral Fernández, dos alumnes de 3r d'ESO, que fan de reporteres a l'hora que expliquen el funcionament del procés participatiu.

  Durant aquesta setmana s'iniciarà la difusió del curt guanyador perquè les persones empadronades en Cocentaina coneguen el procés i s'animen a presentar les seues propostes per als pressupostos participatius amb data màxima, 30 de novembre.

   

  Pujar