elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit del 16é Encontre Nacional de Residents de Nefrologia a Cocentaina

Èxit del 16é Encontre Nacional de Residents de Nefrologia a Cocentaina
  MÉS FOTOS
  Èxit del 16é Encontre Nacional de Residents de Nefrologia a Cocentaina - (foto 2)
  Èxit del 16é Encontre Nacional de Residents de Nefrologia a Cocentaina - (foto 3)
  Èxit del 16é Encontre Nacional de Residents de Nefrologia a Cocentaina - (foto 4)

  La Vila Comtal va acollir entre el 22 i el 24 de setembre aquesta important concentració de professionals, els quals han valorat molt positivament la seua estada i recepció per part de l’Ajuntament i de tot el poble de Cocentaina.

  El 16é Encontre Nacional de Residents de Nefrologia s’iniciava el divendres 22 de setembre amb un dinar a l’Hotel Odón i, tot seguit, Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, els donava la benvinguda just abans de la inauguració de la primera jornada, on es tractaren temes relatius als casos clínics diàlisi (HD o HP) i de fracàs renal agut. El dia acabava amb un sopar al Restaurant Natxo Sellés.

  El dissabte 23 de setembre començava amb una sèrie de conferències sobre els casos clínics de nefrologia clínica, d’HTA i de trasplantament renal. En aquesta ocasió, els participants dinaren al Centre Social Real Blanc, lloc on tenien lloc les ponències, i soparen al Restaurant Nou Raspa. L’endemà, el diumenge 24 de setembre, tots els assistents (vora 60 ponents i un centenar de participants) deixaren Cocentaina amb l'agraïment per la bona acollida rebuda.

  A més de les conferències, els assistents a l’encontre també pogueren gaudir d’una visita guiada al Palau Comtal, al monestir de la Mare de Déu i al Centre d’Estudis Contestans i formaren part d’un tast de café licor i mentira a la Ibense. L’Ajuntament de Cocentaina ha volgut aportar la part lúdica a aquestes jornades amb l’objectiu de què els participants descobrisquen els aspectes més turístics de la Vila Comtal i gaudisquen de la seua estada més enllà de la part professional i acadèmica.

  Segons Jordi Pla (Compromís), alcalde de Cocentaina, «és tot un honor que el nostre poble haja acollit el 16é Encontre Nacional de Residents de Nefrologia. És una bona mostra del compromís d’aquest consistori amb la salut i els professionals que, dia rere dia, vetlen pels nostres veïns i veïnes. A més a més, tots els contestans i contestanes s’han bolcat en aquest encontre i han acollit com es mereix als assistents, que han manifestat el seu agraïment per aquesta rebuda tan afectuosa. Continuarem treballant per atraure esdeveniments al nostre poble i per donar-los un gran tracte. Som un poble acollidor».

  Pujar