elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Pla Edificant de l’institut Pare Arques anirà al ple de gener

  El govern contestà va sol·licitar a Conselleria d’Educació l’adhesió al pla Edificant per a l’institut Pare Arques al ple de juliol de 2021. Aquesta demanda, aprovada per unanimitat, ve precedida per la sol·licitud telemàtica que va fer l’alcaldessa en octubre de 2020 per abordar les obres de conservació i millora del recinte educatiu.

  Transcorregut tot este temps, feia alguns dies Conselleria va notificar a l’ajuntament de Cocentaina que la memòria valorada de l’institut era acceptada i que es podia procedir a la fase II del Pla Edificant, mitjançant la qual, el ple demana la delegació de competències per poder iniciar la licitació del contracte de les obres, que estan valorades en 1.431.165,57 €.

  L’alcaldessa, Mireia Estepa, informava que durà la sol·licitud de competències de l’Edificant del Pare Arques al ple de finals de gener, «amb aquesta última intervenció haurem dut les millores d’Edificant als tres centres d’educació obligatòria públics del nostre poble, un repte que administrativament ha suposat un esforç important per a l’entitat local, però que dona compliment a un dels nostres objectius de govern més importants: escoles en bon estat per a un ensenyament-aprenentatge en unes infraestructures òptimes».

  Com ja va passar amb els projectes d’Edificant del Real Blanc en 2018 i en el del Bosco en 2021, en la detecció de necessitats i millores ha participat tota la comunitat educativa, fruit d’eixe consens són els diàlegs mantinguts al si del Consell Escolar. La senyora Estepa explicava que «per a nosaltres és fonamental que qui ha de donar vida al centre diga el que necessita de l’edifici i, de la mateixa forma que ja vam actuar a les dos escoles, també a l’institut han sigut ells, els protagonistes, qui han donat forma al projecte, el SEU projecte. Açò no és l’habitual en altres pobles, tal com sempre comenten des de Conselleria, però és un aspecte que ací teníem claríssim».

  Les intervencions a realitzar al centre són molt variades i es té molt present l’estalvi i l’eficiència energètica, alguns exemples:

  • Filtracions d’aigua i aïllament en interior i coberta.
  • Canvi de tancaments (finestres) i fusteria (portes).
  • Reforma dels vestidors del gimnàs.
  • Pintura de les pistes esportives.
  • Substitució de la il·luminació exterior.
  • Adequació de la casa de consergeria.

   

  Pujar