elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La convocatòria de 2021 de la Junta Qualificadora presenta grans novetats

  • Hi haurà un termini de preinscripció del 8 al 15 d’abril per a les proves de juny, i de l’1 al 7 de setembre per a les proves del mes de novembre

Des que el passat 24 de març es reunira el Ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià per a aprovar la convocatòria de les proves de 2021, moltes han sigut les preguntes i els dubtes que s’han rebut a l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Cocentaina, servei municipal que, com és sabut, s’encarrega de donar informació, entre altres coses, d’aquestes proves d’acreditació lingüística.

La primera novetat és que el procediment d’inscripció es farà per sorteig i inclou els passos següents:

  1. na primera fase de preinscripció telemàtica del 8 al 15 d’abril de 2021 en què s’atorgarà de manera aleatòria un número a cada persona participant. Les places de cada nivell s’adjudicaran per sorteig entre totes les persones preinscrites.
  2. Una segona fase de matrícula i pagament de la taxa que únicament estarà disponible per als aspirants que han obtingut plaça en el sorteig. El termini per a la matrícula i el pagament de la taxa per als nivells A2, B1, C1 i llenguatges específics serà del 28 d’abril al 5 de maig, ambdós inclosos.

Quant a les dates de les proves, tindran lloc cada dissabte del mes de juny, tot tenint en compte que el nivell C1 es desenvoluparà en dues jornades, el 12 i el 26, en la primera avaluarà l’àrea d’expressió i interacció oral i la segona la resta d’àrees.

El regidor de Promoció Lingüística, Ivan Jover, destacava que AVIVA està a disposició de les persones que necessiten plantejar dubtes o, fins i tot, que necessiten models d’examen o exercicis específics per a preparar les proves. Així mateix, també recordava que des del mes de febrer està en marxa un curs de Valencià en línia que acabarà al mes de maig, de manera que les persones inscrites podran preparar a temps les proves de juny, com també les que tindran lloc a novembre, ja que el curs no es tancarà fins al mes de gener de 2022.

Pujar