elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ja coneixem els guanyadors del I Concurs de Pintura del Nucli Antic

Ja coneixem els guanyadors del I Concurs de Pintura del Nucli Antic
  • S’han presentat 45 obres amb estils i propostes molt diferents, però amb una gran qualitat artística

El jurat del I Concurs de Pintura de Nucli Antic, format per Roger Garrido Cortés, en representació de l’Ajuntament de Cocentaina, i dues artistes plàstiques, Maria Belda i M. Jesús Camps, es reunien el passat dimarts 21 de novembre per a valorar les 45 obres que s’havien presentat a concurs, destacant l’alta qualitat artística, així com l’alta participació.

Finalitzada la valoració, i després de deliberar, el jurat va seleccionar les obres guanyadores del 1r Concurs de pintura nucli antic. Seguidament, es va procedir a l’obertura dels sobres que contenien els noms de les persones guanyadores que, per modalitats, són les següents:

Modalitats adults (majors de 18 anys)

  • Primer premi (1.000 €): Gonzalo Romero Navarro per «Portal de Sant Jaume».
  • Segon premi (700 €): Miguel Mellado Sánchez per «Barris històrics 23».
  • Tercer premi (500 €): Vincent Company Van der Spek per «Encreuament de l’Almàssera de Penella amb Sant Agustí».

Modalitat juvenil (dels 14 als 18 anys)

Tant el primer com el segon premi s’han declarat deserts.

Modalitat infantil (dels 0 als 14 anys)

  • Primer premi (lot de material de pintura i dibuix valorat en 250 €): Martí Miralles García per «El carrer de la vida».
  • Segon premi (lot de material de pintura i dibuix valorat en 150 €) Laura Rodríguez Jiménez per «El barri dels besavis».

La inauguracióde l’exposició, que reunirà en un mateix espai les 45 obres presentades, tindrà lloc el pròxim dijous 30 de novembre a les 20 hores a la Casa de la Joventut.

Irene Barrachina, regidora de Nucli Antic, ha convidat «a tot el poble de Cocentaina a assistir a l’exposició i a gaudir de les diferents propostes que ens mostren visions molt interessants i, fins i tot, colpidores, del nucli antic. Un espai que cal continuar reivindicant des de les institucions i, per descomptat, també des de la societat».

Pujar