elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Concentaina critica que Mazón retalla 8 milions d’euros en ajudes i deixa fora el Polígon de les Jovades

Compromís per Concentaina critica que Mazón retalla 8 milions d’euros en ajudes i deixa fora el Polígon de les Jovades

  La Regidoria de Sectors Productius de l’Ajuntament de Cocentaina, ostentada per Compromís, va sol·licitar a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) que el Polígon de les Jovades accedira a una ajuda, valorada en 238.010,28 euros, amb l’objectiu de millorar el seu accés principal; el qual, a hores d’ara i des de fa molts anys, és un vial no urbanitzat que dificulta el desenvolupament i el creixement de l’àrea industrial.

  Es tracta d’una reivindicació històrica dels empresaris i els treballadors, tal com vam manifestar diversos representants dels polígons, els sindicats, la Federació Empresarial de l’Alcoià-Comtat (FEDAC) i l’Associació Comarcal d’Empresaris Tèxtils (ACETEX) en una reunió mantinguda amb representants municipals.

  I és que el Polígon de les Jovades és un dels més antics de Cocentaina i, a més a més, va nàixer sense un plantejament urbanístic previ, per la qual cosa presenta moltes mancances i no disposa de tots els estàndard i serveis necessaris que hauria de tenir un polígon del segle XXI.

  Recentment, i per a sorpresa de tots, l’IVACE ha comunicat que no concedirà aquesta ajuda a Cocentaina per insuficiència pressupostària, a pesar de complir amb els criteris tècnics. Com no podia ser d’altra manera, el PP local, en un intent de desviar l’atenció del problema real, ha acusat l’Ajuntament de perdre aquesta subvenció per una mala gestió del govern.

  La realitat, no obstant això, és que la Generalitat Valenciana, formada pel PP i Vox, ha decidit retallar aquestes ajudes un 20%, passant de 40 a 32 milions d’euros i revertint, així, les polítiques iniciades per Rafa Climent, Conseller d’Economia durant el govern del Botànic.

  Igualment, s’ha marginat d’aquestes ajudes a altres polígons industrials de ciutats com Alcoi o Ontinyent sense donar cap mena d’explicació.

  Per la seua part, Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, ha assegurat que «malgrat els entrebancs del president Mazón, farem tot el que estiga a les nostres mans per modernitzar el Polígon de les Jovades. Som conscients que aquesta inversió, a més de desenvolupar i fer créixer l’economia contestana, contribuirà a la creació de nous llocs de treball i, per tant, al benestar de la ciutadania. El que ens dol profundament és comprovar la classe d’oposició que du a terme el PP local. En compte d’acusar, entorpir i defendre les retallades de la Generalitat en contra de Cocentaina, hauria de posar-se del costat dels contestans i contestanes perquè, més enllà d’ideologies, aquesta subvenció era de gran importància per al nostre poble, que, al cap i a la fi, també el seu. Però el Partit Popular continua la seua oposició basada en els insults, sense projecte de poble i amb submissió al seu partit. Mentrestant, des de l’Ajuntament de Cocentaina, estem treballant en el projecte per a l’accés del polígon de les Jovades i tocarem les portes de totes les institucions per fer realitat aquesta inversió tan necessària per al poble de Cocentaina».

  Pujar